Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Hublot Big Bang Unico SAXEM

Da li ste ikada čuli za Saxem? Niste… onda ste na pravom mestu !

Hublot je kao brend oduvek bio jedinstven i inovativan pa je tako i ovoga puta svoj novitet izradio u novom, materijalu kućišta. Prepoznatljiv Hublotov dizajn i stil su tu ali ovog puta u kućištu od Saxema.

Šta je zapravo Saxem? Radi se o revolucionarnom materijalu koji ima odlike safirnog kristala kada je čvrstina u pitanju ali boju dobija od retkih zemljinih minerala koji su po strukturi tetrameri. Ovakvu nijansu zelene boje su iz Hublota nazvali ” Astroturf zelena“. Ovo nije prvi put da Hublot koristi SAXEM jer ga je već koristio za izradu kućišta Big Bang modela 2019. godine, tada u “Mellow” žutoj boji.

Izvor: Hublot

Novi Hublot Big Bang Unico SAXEM ima prečnik kućišta od 42mm sa debljinom od 14.5mm, što su manje više dimenzije na koje su nas navikli iz Hublota. Robusno kućište i bezel daju prepoznatljive konture koje su uokvirene pomoću 6 titanijumskih šrafova a kako su detalji brušene završne obrade izuzetni, zelena boja ne odaje efekat napadnosti.

Izvor: Hublot

Prvi pogled na brojčanik jasno pokazuje da se radi o skeletonizovanom modelu, te se struktura mehanizma lako uočava. Na samom brojčaniku smeštena su dva podbrojčanika i to mala sekundara na poziciji 9 i 60-o minutna skala centralnog flyback hronografa na poziciji 3, gde je takođe smešten i otvor prozora sa datumom. Parni časovi indeksi su u formi arapskih brojeva.

Izvor: Hublot

Mehanizam Big Bang Unico SAXEM modela je automatski in-house kalibar oznake HUB1280 (UNICO 2) koji radi na 4Hz odnosno 28,800 vibracija po satu i pri tome obezbeđuje rezervu rada do 72h. Sam mehanizam je ukrašen crnim PVD premazom i to se može videti kroz transparentnu poleđinu kućišta.

Izvor: Hublot

Hublot Big Bang Unico SAXEM dolazi u limitiranoj seriji od 100 komada na gumenoj narukvici sa preklopnom kopčom od titanijuma. Najavljena cena za novitet je 116.000$ a za više infomracija o novitetu posetite www.hublot.com ili kontaktirajte Maestro Jewelers.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.