Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Dve nove TAG Heuer Carrere

LVMH nedelja noviteta iz ugla TAG Heuera izgleda sjajno!

Nakon futurističkog Hublota MP-10 i zaista prelepih Zenith-ih noviteta odvažio se TAG Heuer da pokaže napredak u polju dizajna i odabira boja. Ovaj napredak ih prati već par godina unazad i zaista brend koji je bio na lošem glasu do pre samo 5 godina sada se vraća na pravi put. Ovog puta su osvežili Carrera hronograf seriju sa zelenom bojom brojčanika na sledeći način.

TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox Dato

Hronograf serija pod nazivom Carrera i podnazivom ”Dato” inspirisana je slavnom istorijom (TAG) Heuera u moto sportu a ovaj raspored indikatora na brojčaniku dobio je svoj nadimak DATO. Kućište od čelika prečnika je 39mm sa debljinom od 13.6mm. Lugovi su razmaknuti na daljinu od 46mm što ovom satu dodaje na izgledu i nosi se sigurno kao hronografi prečnika 40+mm.

Novost za ovaj model je boja brojčanika koja je u tonu tirkiza sa sjajnom teksturom i dubinom koju dobija zahvaljujući prstenu za minute na obodu cifera. Raspored indikatora je drugačiji od onoga na šta smo navikli kod hronografa: ovaj sat poseduje samo jedan podbrojčanik i to onaj koji meri protekle minute (do 30min) i otvor za datum koji se nalazi na poziciji 9. Ne znam da li me više buni samo jedan hrono-podbrojčanik ili datum na poziciji 9?! Koliko me buni toliko me i očarava. Dopada mi se.

izvor: TAG Heuer

Ovaj raspored omogućio je kalibar TH20-07 koji radi na 4Hz i obezbeđuje rezervu od 80h. Cena ovog modela koji ulazi u serijsku proizvodnju iznosi 6.550$.

TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon

U većem Carrera kućištu i bez funkcije datuma a sa dovoljno podbrojčanika stiže turbijon. Prečnika 42mm i debljine od 14.3mm ovo je veliki sportski hronograf sa identičnom bojom brojčanika kao jeftiniji prethodnik zagolicaće maštu (a i džep) onih koji vole komplikovane satove. Turbijon kavez i otvor smešteni su na poziciju 6. Čini mi se da je ova komplikacija malo prevelika na ovom brojčaniku, možda zauzima previše prostora ili je to samo varka zbog toga što se na ciferu već nalaze manji okrugli indikatori (hronograf).

izvor: TAG Heuer
izvor: TAG Heuer

Cena za ovaj novitet je ohrabrujuća i iznosi 24.000$. Kažem ohrabrujući jer znamo da mnoge kompanije svoje turbijon modele vrednuju mnogostruko više. U ovom slučaju imamo osnovnu verziju za 6.500$ i turbijon koji je jedva 4 puta skuplji.

izvor: TAG Heuer

Za više informacija o dostupnosti možete kontaktirati Maestro Jewelers.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.