Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Dva nova Hublot Classic Fusion Essential Grey

U moru šarenih satova širom tržišta Hublot se vraća vintage korenima!

Hublot možda nema dugu istoriju kao ostale luksuzne švajcarske kompanije ali je uspeo da za 30+ godina napravi sjajne modele. Njihovo eksperimentisanje sa bojama je donelo talas popularnosti satova u keramici koje su oni prvi masovno izrađivali u svim mogućim bojama. I tako dok u 2024. svi žure da izbace što šareniji sat Hublot je udario kontru i napravio novi Classic Fusion.

izvor: Hublot

O Classic Fusion seriji ste mogli da slušate na našem Youtube kanalu i da čitate na ovo portalu te se neću previše truditi da vam opišem izgled sata već ću preći na neke detalje koji su važni. Ovog puta Hublot nije išao na pravljenje manjeg sata već je se posvetio ljubiteljima njihovih satova većih dimenzija čime smo dobili novitete u 42mm i 45mm prečnika. Detalj koji ih čini novim jeste odabrana boja – ona originalna koja budi uspomene i koja se naziva Essential Grey. Oba kućišta su proizvedena u titanijumu sa visoko sjajnom obradom istog i sa delovima koji su brušeni tako da izgledaju mat.

izvor: Hublot

Novo na satovima je i kaiš koji je napravljen u kombinaciji tekstila (spolja) i gume (unutra). Print tekstila sa spoljašnje strane oponaša isprepletane milaneze metalne narukvice čime se iz daljine stiče utisak da je na novom Classic Fusion modelu integrisana metalna narukvica. Kopča je u stilu leptira i napravljena je od titanijuma. Brojčanik je gotovo u istom tonu sive boje kao i titanijumsko kućište i kaiš što čini ovaj novitet klasikom koja traje. Možemo voleti i juriti za bojama poput tiffany plave, crvene, maslinasto zelene ali ciferi sive, crne i teget plave boje ostaće večni klasici.

izvor: Hublot
izvor: Hublot

Hublot se na predstavljanju ovog sata, koji će biti dostupan samo za online kupovine, pohvalio i mehanizmima jer su ovog puta odlučili da mehanizme prilagode prečnicima čime su značajno uticali na debljinu kućišta. U modelu prečnika 42mm kuca HUB1110 čija je debljina 3.61mm čime su postigli ukupnu debljinu sata od svega 10.4mm (što je za Hublot veliki rezultat). U model prečnika 45mm su spakovali kalibar HUB1112, debljine 4.26mm i time postigli da je kućište većeg visoko 10.95mm (što ga opet čini tankim satom). Oba kalibra se pogone putem rotora i imaju opcija navijanja putem neušrafljujuće krunica i obezbeđuju rezervu od 42h.

izvor: Hublot

Baza za HUB1110 kalibra je poznata Sellita SW300-1 dok je za HUB1112 baza Sellita SW300-1 a (koja je dalje klon ETA 2892-A2). Hublot je uredio rotor koji je potpisan i skeletonizovan čime su ostavili svoj pečat.
Cena modela u 45mm je ista kao i cena 42mm (uvek je ista cena ove dve veličine u Hublot Classic Fusion seriji) 8.800 evra.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.