Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Hublot za njega i nju: Spirit of Big Bang

Crna boja može biti romantična. Kako? Pokazaće vam ovaj Hublot!

Sezona praznika je počela. Slavi se širom sveta i decembar mesec posvećen je porodičnim aktivnostima. Mnogi parovi uparuju garderobu, praznične džempere, maske za telefon a neki to rade i sa satovima. Što da ne?! Za kraj godine odabrao sam da to uparivanje predstavim kroz dva specifična Hublot-a. Jedan je napravljen za muškarce prečnika 42mm a drugi je namenjen damam pre svega zbog dijamanata na bezelu. Ovo je priča o Hublot Spirit of Big Bang-u!

izvor: Hublot
izvor: Hublot

Hublot Spirit of Big Bang Titanium 42

Velikih 42mm rekao bih. To je prvi utisak koji sam imao kada sam na ruku stavio titanijumski Spirit of Big Bang. Zapravo taj utisak je najviše izazvala visina kućišta od oko 15.4mm i narukvica koja je integrisana u lugove. Hublot je radeći na dizajnu ovog modela želeo da napravi nešto što im nije svojstveno i nešto što im može doneti neku novu širinu. Uspeli su u tome pravljenjem ovog kućišta koje je usvetu satova poznato kao bure (najšire je u centralnom delu). Muška verzija ima prečnik od 42mm sa razdaljinom od luga do luga koja je oko 52mm.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Pravi potez je bio odabir titanijuma kao materijala od kojeg će se napraviti kućište. Sat ovih proporcija bio bi mnogo teži da je od čelika. Titanijum je jak i lep materijal ali se pre svega bira zbog lakoće. Njegova obrada je jednostavna jer ne dozvoljava previše improvizacije i titanijumska kućišta su često tamnije nijanse sive boje sa mat završnom obradom. Visoki sjaj poliranja prisutan je samo na ivicama kućišta.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Sportski izgled postignut je crnim detaljima koji se nalaze sa strane kućišta i na krunici ovog sata. Ona nije ušrafljujuća, vodootpornost sata je svakako 100m čime je obezbeđeno sigurno nošenje svakog dana i gotovo u svim prilikama. Skeletonizovani brojčanik dodaje luksuznom izgledu te sportsko postaje elegantno ukoliko se ovaj sat stavi na ruku sa nekim svedenijim autfitom.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Spirit of Big Bang ref. 642.NX.0170.RX je hronograf sa funkcijom datuma. Ove dve dodatne funkcije obezbeđuje automatski mehanizam HUB4700, koji radi na 4Hz i obezbeđuje rezervu rada od 50h. Radi se takođe o skeleton mehanizmu koji je vidljiv sa svih strana. Sa prednje strane kućišta kroz safirno staklo jasno se vide detalji koji nisu preterano ukrašavani jer je Hublot hteo da istakne taj jak industrijalistički dizajn.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Ovo je sjajan izbor za muškarce koji vole drugačije satove, za one koji možda ne vole okrugla kućišta. Nećete mi verovati ako kažem da zaista znam dosta onih koji gaje takav stil. Kućište u obliku bureta je drugačije, možda se lakše nosi a konkretno ovaj model zbog silikonskog crnog kaiša lako se oblikuje prema ruci.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Dostupan je u Maestro Jewelers po ceni od 25.000 evra.

Hublot Spirit of Big Bang 39

Kućište u obliku bureta napravljeno i prilagođeno damama. Hublot je smanjio veličinu u odnosu na prethodni za 3mm te prečnik ženskog modela iznosi 39mm. Redukovana je i debljina za par milimetara a najuočljivija je razlika od luga do luga. Zapravo ovaj sat na mojoj ruci stoji odlično. Bolje mi stoji nego model iznad. Eh da nema dijamante na bezelu…

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Baš zbog tih dijamanata kojih ima 50 na bezelu i čija je težina tačno 1 karat ovaj sat je baš ženski. Crna boja brojčanika je neutralna i najbolje se slaže uz dijamante koji okružuju safirno staklo. Kao i na modelu iznad i na ovom se nalazi 6 šrafova u obliku slova H. Interesantna je odluka da Hublot iskoristi titanijum i za ovaj model. Ne znam koliko sam često nailazio na kombinaciju dijamanata i titanijuma, ali na ovom modelu je to uspešno iskombinovano.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Hublot Spirit of Big Bang ref. 662.NX.1170.RX.1204 nije hornograf. Ovaj prefinjeni ženski sportski sat pokreće automatski mehanizam HUB1710 sa funkcijom datuma i rezervom od 50h. Datum se nalazi na poziciji 6 a crna podloga se stapa sa brojčanikom te na prvi pogled ne možete odmah reći gde je datum na ciferu. Luminacija je solidna, kazaljke su masivne kao i časovni indeksi i pružaju lako očitavanje vremena. Zasluga za tu lakoću pripisuje se i mat crnom brojčaniku.

izvor: Sat na Ruci Watch Media
izvor: Sat na Ruci Watch Media

Dame sve češće biraju Hublot. Istini za volju najčešće se odlučuju za Fusion modele u raznim bojama ali Spirit of Big Bang ima odličan potencijal da sustigne tu popularnost. Cena ovog modela je oko 18.000 evra i on je dostupan u Maestro Jewelers koji možete kontaktirati za više informacija.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.