Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

IWC Portugieser Eternal Calendar

Watches & Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

IWC je još jednom dokazao da se nalazi u samom vrhu horologije kada su u pitanju perpetual calendar i moonphase modeli. Ovoga puta reklo bi se otišli su i korak dalje jer su razvili ultra-precizni kalendarski kalibar koji će se prilagođavati za preskočene prestupne godine na početku svakog veka sve do 2400.godine. Još impresivnije je to što su apsolutno oborili rekord kada je u pitanju tačnost indikatora mesečevih mena na jednom ručnom satu, jer će novi model imati preciznost tačnu za 45.000.000 godina (45 miliona godina, nije greška u tekstu !). Fascinantno !

Izvor: IWC

I zaista, ako bi morali grubo da podelimo istoriju IWC-a u dva perioda to bi bio period pre Kurt Klausa i posle njega. Ovaj model svakako da je kruna razvoja perpetual calendar modela, nešto na čemu ljudi iz IWC-a uspešno rade već 40godina unazad. IWC Portugieser Eternal Calendar dolazi u 44.4mm velikom kućištu od platine i ima debljinu od čak 15mm, ali ako uzmemo u obzir kakvo remek delo se krije unutar ovog sata dimenzije ipak treba ostaviti po strani.

Izvor: IWC

Brojčanik je napravljen od stakla, čija je donja strana mat i lakirana u belo, sa odvojenim staklenim podbrojčanicima pričvršćenim za brojčanik i potom odštampanim. Unutar podbrojčanika imamo prikaz sekularnog perpetual kalendara sa prikazom datuma,dana u nedelji, meseca, potom prikaz godine sa 4 cifre, a na sve to imamo i malu sekundaru, indikator rezervne snage kao i moonphase indikator. Zaista neverovatno šta su sve uspeli da smeste na ovaj brojčanik koji je spreda i pozadi zaštićen dvostrukim safirnim staklom.

Izvor: IWC

Posebnu pažnju zaslužuje mehanizam ovog modela jer je zaista vrhunski, bez preterivanja. Radi se IWC-ovom in house kalibru 52640 koji se sastoji od čak 396 komponenti. Ovaj kalibar radi na 28.800 vibracija po času tj. na 4Hz-a i pri tome obezbeđuje rezervu rada od čak 168h odnosno 7 dana!

Izvor: IWC

Novi IWC Portugieser Eternal Calendar dolazi na kožnom kaišu od aligatorske kože i deo je stalne kolekcije a cena modela je na upit. Za dodatne informacije posetite IWC-ov sajt ili kontaktirajte Maestro Jewelers.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.