Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Longines Conquest Chronograph: novi Panda modeli

Longines je predstavio nove Panda verzije Conquest Chronograph

Longines je ime Conquest prvi put predstavio 1954. godine i bilo je to prvo ime neke kolekcije koje je registrovano i zaštićeno od strane Švajcarskog saveznog instituta za intelektualnu svojinu (IPI). Ove godine se proslavlja 70 godina od prve kolekcije pod ovim nazivom i u tu čast Longines je predstavio nekoliko noviteta.

izvor: Longines

Mi ćemo se u današnjem tekstu osvrnuti na modele Conquest Chronograph.
U čast 70-e godišnjice Longines je predstavio nove “panda” verzije ovog sportskog sata. Ove verzije dolaze sa srebrnim brojčanicima, ukrašenim zelenim ili plavim nijansama sa keramičkim prstenom koji prati te iste boje. Satovi zadržavaju minimalistički dizajn bez prikaza datuma, što doprinosi njihovom čistom izgledu.

Conquest Chronograph modeli donose spoj klasičnog i modernog dizajna, čime potvrđuju status Conquest serije kao savršenog dnevnog saputnika.

izvor: Longines

Novi modeli Conquest Chronograph dolaze u kućištu od nerđajućeg čelika dimenzija 42 mm u prečniku i 14,3 mm debljine. Vodootporni su do 10 bara (100 metara/330 stopa), što ih čini pogodnim za različite aktivnosti na otvorenom. Kućište je opremljeno keramičkim bezelom sa tahimetrijskom skalom koji osim estetske vrednosti pruža i dodatnu izdržljivost.

izvor: Longines

Brojčanici noviteta su urađeni u mat boji sa tri kontrastna sunburst podbrojčanika – mala sekunda na poziciji 3 sata, hronograf od 12 sati na poziciji 6 i hronograf od 30 minuta na poziciji 9 – koji omogućavaju precizno mjerenje vremena. Ispod indeksa i uz rub podbrojčanika nalazi se traka sa posebnom spiralnom završnicom, poznatom kao snail obrada, koja dodaje sofisticiranost dizajnu.

izvor: Longines

Predstavljene su tri kombinacije boja: srebrno bijeli brojčanik sa plavim kontrastom, srebrni brojčanik sa zelenim kontrastom i od ranije poznati šampanj brojčanik sa crnim kontrastom, ovaj put na crnoj gumi. Kod svih modela keramički prsten je urađen u istoj boji kao i podbrojčanici, čime se postiže harmonija dizajna.

izvor: Longines

Longines Conquest Chronograph modele pokreće samonavijajući Longines kalibar L898.5, koji je baziran na modularnom ETA 2892 mehanizmu. Više o ETA 2892 i šta su to moduli kalibra saznaćete uskoro u nekom od naših narednih tekstova. Ovaj kalibar ima balansnu oprugu od silicijuma, koja pruža otpornost na magnetizam deset puta veću od ISO 764 standarda. Mehanizam radi na frekvenciji od 4 Hz (28,800 vibracija na sat) i obezbjeđuje rezervu snage do skoro 60 sati, čime se osigurava dugotrajna pouzdanost.

izvor: Longines

Novi modeli Conquest Chronograph mogu se kombinovati sa crnim, plavim ili zelenim gumenim kaiševima sa endlinkom u čeliku, kao i sa narukvicom od nerđajućeg čelika u H-link dizajnu. Opcije sa gumenim kaišem su posebno atraktivne jer pružaju dodatnu udobnost i čine sat prigodnim za sve prilike.

izvor: Longines

Novi Longines Conquest Chronograph modeli predstavljaju savršen spoj vrhunske funkcionalnosti i modernog dizajna. Sa panda dizajnom brojčanika, ovi satovi su idealan izbor za sve ljubitelje sportskih i elegantnih satova. Bez obzira na priliku, novi modeli Conquest Chronograph obezbeđuju pouzdanost i stil, potvrđujući dugogodišnju reputaciju Longines brenda.

Novi Longines Conquest Chronograph modeli imaju preporučene maloprodajne cijene od €4.150 sa gumenim kaišem ili €4.300 sa narukvicom od nerđajućeg čelika.

Za više informacija kontaktirajte domaćeg distributera i zastupnika brenda Longines – Absolut Time.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.