Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Moj Projekat: Druga šansa za BMW E30 kabrio

Šifra: Export Španija!

autor teksta: Aleksandar Savin, idook media

Bili ljubitelj novijih ili starijih automobila, specifičnog brenda ili tipa, a smatrate sebe pasioniranim zaluđenikom za četvorotočkaše, ne možete ostati ravnodušni kada su pojedini modeli u pitanju. Jedan od takvih vozila je BMW serije 3, konkretno e30 generacije, koja danas puni 40 godina od svog nastanka.

BMW E30 kabrio

Davne 1982. godine BMW je predstavio drugu generaciju popularne serije 3, koja je, kao i njen prethodnik, bila praktičan automobil namenjen svakodnevnom korišćenju. Ipak, popularnost se naglo menja onda kada BMW odlučuje da nastupi u DTM trkačkoj seriji, a da bi obezbedili adekvatan trkački automobil, pravila nalažu da ista tehnološka rešenja moraju da postoje i u redovnoj, civilnoj verziji. Te, 1986. godine nastaje legenda, a oznaka je svima dobro poznata – M3. Od tada, cela generacija e30 dobija na popularnosti.

Zalazak Sunca uz spušteni krov na BMW E30 kabrioletu

Nažalost, kao što je slučaj i sa drugim starim stvarima, tako je i e30 u jednom dobu postao jeftin, dostupan, bio je prvi automobil mnogih, kupovali su ga ljudi da im posluži kao drugi, treći automobil, te su mnogi završili svoju karijeru na livadama, parkinzima i na kraju otpadima.

Godinama, potražnja je počela da raste, “zdrav” primerak je sve teže naći i zbog toga su cene drastično skočile, pogotovo u poslednje 3 godine. Zbog toga se danas ispred vas nalazi jedan, nekada zaboravljen e30 kabrio, čija je sudbina naizgled bila zacrtana, ali se pojavio Vladimir Bogojević koji je odlučio to da promeni i podari ovoj “kockici” novi život!

Da li možete da navedete nazive modela svih automobila u Vladimirovoj garaži?

Kao što možete videti u video prilogu, Vlada živi i radi u Vrnjačkoj Banji, poseduje svoj servis i restauracije mu nisu strane. Iza sebe ima nekoliko uspešnih projekata. Rad na e30 kabrio počeo je nakon što ga je, kako kaže, prijatelj zamolio da nađe dobar primerak automobila u Srbiji koji će poslužiti kao osnova za restauraciju, nakon čega će se odvesti i koristiti u Španiji. Godinu i tri meseca, puno izazova u traženju delova i repariranju starih, Vlada je uspeo, a e30 je ponovo zasijao starim sjajem.

Sa ponosom možemo da kažemo da ovaj automobil, sa domaćim tablicama iz Vrnjačke Banje, dok čitate ovaj tekst, već uveliko vozi ulicama Španije, sa spuštenim krovom i pogledom na more. U nastavku uživajte u mini kolažu fotografija ovog lepotana, koje smo napravili u brdovitim delovima Srbije, a ceo video možete pogledati na našem Youtube kanalu!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.