Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Najskuplji G-Shock ikada?!

Proslava jubileja od 40 godina nije mogla da prođe bez jedne ovakve bombastične vesti!
AŽURIRANO NAKON AUKCIJE

Ove godine kompanija Casio slavi 40 godina postojanja legendarne i možda najprodavanije serije Casio satova: G-Shock! U to ime posvetili smo nekoliko klipova ovim lepotanima u poslednjih par meseci. Aleksandar je to sjajno uradio a uskoro će vam pričati i o top 5 najboljih G satova koje možete kupiti u Srbiji.

izvor: Casio

Ja vam danas predstavljam njihov ubedljivo najluđi sat do sada: Dream Project #2 ref. G-D001. Ovo je sat koji je napravljen u znak proslave 40 godina postojanja serije. Zaista, nije moglo luđe za kraj! Naime, Casio je udružio snage sa AI i tako dobio dizajn za G-Shock koji neodoljivo podseća na one Invicta 55mm+ modele koje nosi Shaquille O’Neal (da, one modele od kojih smo svi bežali). Ipak Casio je imao razuma i odlučio se za manji prečnik.

izvor: Casio

Novi Casio G-D001 dolazi u 45mm velikom kućištu (što za G-Shock nije strašno). Debljina je prihvatljiva i iznosi 14mm (primera radi to je za 1 mm tanje kućište od novog Breitling Aveneger Chronograph modela). Dimeznija koja obara sa nogu je zapravo razdaljina od luga do luga koji iznosi 57.3mm!

izvor: Casio

AI je umešao prste u dizajn, sto se može odmah primetiti. Casio je odlučio da obavi dizajn onoga što smatra vitalnim za ovaj sat koji mora podmiriti sve G-Shock standarde dok je veštačka inteligencija opravdala epitet apstraktnog umetnika. Rezultat ove saradnje je veoma čudno šuplje kućište napravljeno od 18kt žutog zlata na koje se nadovezuje apstraktna zlatna narukvica sa deployant kopčom na kraju. Masa sata je 355 grama!

izvor: Casio

Nešto slično Casio je urado sa čuvenom kockicom koju je takođe napravio u zlatu i kojih je bilo napravljeno samo 35 komada. Jedan sat prodavao se za 70.000 USD i, iako se to činilo sumanuto, količina od 35 satova prodata je već istog dana kada je puštena u prodaju. To je sat pod oznakom Dream Projcet #1 dok model iz ovog teksta nosi redni broj #2.

Casio Dream Project #1 – zlatna kockica; izvor: Casio

Monstruozni zlatni G pojaviće se na Phillips aukciji ovog decembra a procenjena vrednost sata je između 70.000 USD i 140.000 USD. Impozantno! Ukoliko se sat prodat za donju procenjenu cifru postaće tako najskuplji Casio koji je ikada prodat!

Ažurirano: Aukcija je upravo završena i sat je prodat za 400.000 evra! Impozantno.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.