Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Ming LW.01 – najlakši sat ikada!

Izraz “lagan kao pero” u bukvalnom značenju!

Svedoci smo da pojedini brendovi sve češće prave modele i reizdanja modela u manjim dimenzijama, što nas dovodi do zaključka da se manji satovi polako ali sigurno vraćaju na velika vrata. Neki od njih su pak otišli mnogo dalje od običnog “smanjenja dimenzije”. Tako je Ming pre par dana izbacio novitet za koji veruje da je “najlakši sat ikada“, a njegova težina je manja od 10 grama!

Izvor: Ming

Ming LW.01 lansiran je unutar “Special Projects Cave” linije i ako je suditi na osnovu fotografija izgleda zaista nestvarno, jer spaja inovativni dizazajn po kome je Ming poznat sa vrhunskim umećem izrade koji su zajedno spojeni u ovo remek – delo.

Izvor: Ming

Novitet dolazi u crnom, 38mm velikom kućištu, debljine svega 6.5mm standardnog Ming dizajna koje je izrađeno od legure u čiji sastav ulaze magnezijum, aluminijum, cink i mangan, a standardni materijali izrade su se izbegli kako bi sat imao težinu od svega 8.8 grama.

Izvor: Ming

Kada je brojčanik sata u pitanju može se slobodno reći da ga Ming LW.01 zapravo i nema. Naime, kako bi sat bio što lakši, “brojčanik” je urađen pomoću “gradijentne štampe” na tamnom kristalu kako bi se prikrio mehanizam sata, tako da stvara neki vid 3D printa, pa će centralno postavljeni kristal zapravo izgledati kao zvezda koja pulsira sa pokretima mehanizma. Staklo na satu je Corning Gorilla Glass 6 kristal, koje je ojačano i zaštićeno antirefleksnim premazom.

Izvor: Ming

Ultra tanak sat mora imati i takav mehanizam, a unutar Ming LW.01 kuca ETA 2000.M1 koja je specilano za potrebe ovog modela modifikovana od strane švajcarskog brenda SchwarzEtienne, tako da novitet dolazi u dve verzije: kao automatik sa rezervom rada do 36h i kao model na ručno navijanje.

Izvor: Ming

Ming LW.01 dolazi na alkantara kožnom kaišu u nekoliko kombinacija i to u limitiranoj seriji od po 200 komada za modele sa automatskim i mehanizmom na ručno navijanje. Najavljena cena je 19.500 CHF uz obavezan depozit od 50% prilikom poručivanja. Za više informacija posetite Ming-ov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.