Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Nova Doxa SUB300 beta Sharkhunter

Novitet u pravi čas!

U vreme kampanje ”Doxa se vraća kući’‘ koju smo započeli početkom ove nedelje Doxa predstavlja jedan neverovatan novitet. Novi Sub300 beta Sharkhunter je zaista moćan sat! Pre nego pređemo na detalje o ovom crno-zlatnom satu par reči o ”Doxa se vraća kući” kampanji.

izvor: Doxa

Doxa je brend sa velikom istorijom. Njihov uticaj na svet ronilačkih satova je nemerljiv i veoma važan. Postavili su neke temelje na kojima se danas zasniva izrada ronilačkih satova i prvi su u ovu kategoriju uneli malo boje sa legendarnim SUB300T narandžastim modelom. Danas se vraćaju kući, tačnije u Kazimirowa prodavnicu satova i nakita gde ćete moći da kupiti svaku Doxu koju poželite!

Novi SUB300 beta je model proizveden u crnoj keramici prečnika 42.5mm i smanjene debljine kućišta koja iznosi 11.9mm. Poređenja radi SUB300T ima visinu kućišta od 13.6mm. Sat je toliko crn da upija svu svetlost oko sebe i na taj način ističe detalje jače od bilo kog drugog sata. Uz crno kućište i crni brojčanik dolazi i crni gumeni kaiš.

izvor: Doxa

Bezel i indeksi ovog modela izrađeni su 18k žutom zlatu čime se postiže sjajan kontrast. Crna i zlatna su dobitna kombinacija. Bezel je unidirekcioni kao kod svih ronilačkih satova a sastoji se iz dve skale: jedna je minutna (u minutama) a druga dubinska (u fitima).

izvor: Doxa

Do ovoga se došlo jer je US Navy napravila tačne tabele dekompresije čije su podatke koristili njihovi roniocio kojima je na taj način omogućeno da prate svoje vreme pod vodom u zavisnosti od dubine kako bi se osigurao bezbedan povratak na površinu bez zaustavljanja. Doxa je to shvatila kao poziv, uvezala je dve skale za minute i dubinu i napravila tačan raspored koji je postavila u insert bezela. Tako su patentirali ovu vrstu bezela, što možete pročitati i na poleđini kućišta.

izvor: Doxa

Safirno staklo štiti brojčanik, koji je najlepši deo ovog noviteta. Crne je boje, kao i kazaljke i podloga datuma na poziciji 3. Ovo se retko viđa ali zaista izgleda opako. Ovoliko crnila na jednom mestu uz zlatne indekse izgleda mnogo luksuzno. A tako i mora da bi se opravdala zaista visoka cena.

izvor: Doxa

Ispisi na ciferu su takođe crne boje. Krunica na poziciji 3 je izrađena u zlatu, ušrafljujuća je čime se obezbeđuje vodootpornost od 300m. Ovaj pokreće automatski mehanizam sa COSC sertifikatom i rezervom od 40h.

izvor: Doxa

Njegova cena je 7.000 evra i biće dostupan od oktobra meseca u svim Doxa prodavnicama širom sveta. Za više informacija kontaktirajte Kazimirowa prodavnicu satova i nakita u tržnom centru West65.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.