Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Ulysse Nardin Blast Free Wheel Marquetry

Ulysse Nardin potvrđuje mesto u svetu inovativnih luksuznih kompanija u svetu satova!

Inovatori. Tako bih opisao ljude koji su zaposleni u kompaniji Ulysse Nardin. Trudim se da sve češće pišem i pričam o njihovom značaju za horologiju. Nikada nisu prestali da razmišljaju inovativno i unapred što se može videti i na novom Blast Free Wheel Marquetry modelu.

izvor: Ulysse Nardin

Ulysse Nardin je u okviru Blast serije još jednom pokazao da može da izmeni konvecionalni izgled kućišta kako bi sat dobio na dinamici. Izostanak standardnog bezela je jedna velika prednost za modele koje ova kompanija izrađuje. Novi 45mm veliki Blast napravljen je od belog zlata a nedostatak bezela nadomešćen je safirnim okvirom koji oslobađa prostor za brojčanik.

izvor: Ulysse Nardin

On je u ovom slučaju glavna atrakcija jer su se još jednom odlučili da pokažu umeće pri izradi mehanizma ali sa prednje strane. U tom slučaju je neophodno da se na ciferu nađe što više prostora a to se najbolje postiže sklanjanjem standardnog bezela na koje smo navikli. Staklena struktura integrisana je u kućište i omogućava pogled na mehanizam sa svih strana. Sa prednje i zadnje strane ovog noviteta nalazi se kalibar kućne radinost UN176.

izvor: Ulysse Nardin

Brojčanik zahteva detaljan opis. Pozadina je plave boje izrađena o silicijuma plave boja u dve nijanse kako bi mozaik izgledao 3D. Efekat je postignut a ova izlomljena staklasta struktura deluje božanstveno. Iznad nje stoje ključni delovi kalibra UN176 koji pokreću ovaj sat.

izvor: Ulysse Nardin

Na poziciji tri možete videti točkić za navijanje do kojeg se dolazi putem krunice koja se nalazi tik pored njega, naravno van safirnog oklopa. Idući u smeru okretanja kazaljki na satu sledeće na šta nailazimo jeste indikator rezervne snage rada, koja kod ovog sata iznosi čak 7 dana! Na poziciji šest se nalazi kavez letećeg turbijona i ova komplikacija. Na levom delu kućišta nalaze se zupčanici koji obezbeđuju preciznost rada a glavna komponenta – opruga za skladištenje energije nalazi se na poziciji 12. U njoj je logo brenda.

izvor: Ulysse Nardin

Otuda dolazi neprepoznatljiva poleđina sata na kojoj se vidi sve osim mehanizma. Na silikonsokoj plavoj podlozi nalaze se safiri koji učvršćuju mehanizam sa prednje za zadnju stranu i ovaj prizor zaista deluje čudno.

izvor: Ulysse Nardin
izvor: Ulysse Nardin

Cena za novo čudo je 140.000 evra. Za više informacija posetite Maestro Jewelers sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.