Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Nova Mido Ocean Star 39 kolekcija

U čast 80 godina, Mido predstavlja novu kolekciju Ocean Star 39

Ove godine Mido slavi 80 godina Mido Ocean Star kolekcije, a u čast ovog značajnog jubileja Mido je lansirao potpuno novi model. Mido Ocean Star 39 predstavlja kolekciju u novoj, tanjoj veličini, sa atraktivnim brojčanikom inspirisanim talasima pijeska na morskom dnu. Predstavljena su četiri modela, svaki sa svojim unikatnim karakteristikama. Crno-plavi (reći ćemo Batman) model (Ref: M026.907.11.041.00) ima upečatljiv prelaz boje od crne ka plavoj koji podsjeća na dubine okeana. Sivi gradijent model (Ref: M026.907.11.061.00) nudi neutralan izgled. Šampanj model (Ref: M026.907.21.021.00) odiše luksuzom i elegancijom, dok crni model sa PVD premazom (Ref: M026.907.37.051.00) donosi moderan izgled sa narandžastim detaljima.

izvor: Mido

Kućište novog Mido Ocean Star 39 modela zapravo je umanjena verzija originalnog Ocean Star modela. Prečnika 39mm, kućište zadržava zakrivljene lugove i kontrastne brušene i polirane površine. Najveća razlika u odnosu na veće verzije je odsustvo čuvara krunice što dodatno naglašava smanjenu veličinu i čini sat manje glomaznim. Novi model zadržava vodootpornost od 200 metara. Završna obrada kućišta je izvedena sa najvećom pažnjom, sa glatkim i rafiniranim izgledom koji kombinuje brušene i polirane površine. Narukvica je izrađena od nerđajućeg čelika, sa tri linka i preklopnom kopčom sa ekstenzijom za ronjenje.

izvor: Mido

Brojčanik Mido Ocean Star 39 modela je ključni element koji zaista privlači pažnju. Sa inspiracijom talasa, pijeska i morskog dna, brojčanik ima dimenzionalnost i dubinu. Mido Ocean Star 39 dolazi sa četiri verzije brojčanika, uključujući gradijent crno-plavi, gradijent crno-sivi, šampanj i crni, gdje svaki model nudi jedinstveni vizuelni doživljaj. Crno-plavi (Batman) je posebno upečatljiv, sa nijansama plave koje prelaze u tamnije tonove, evocirajući zaron u morske dubine. Crni model sa PVD premazom dodatno naglašava estetiku sa narandžastim lumom na markerima i kazaljkama. Nova kolekcija Ocean Star 39 dolazi sa redizajniranim kazaljkama i indeksima, kombinovanjem trouglastih i okruglih oblika. U odnosu na veće modele, trouglasti indeksi su sada postavljeni na pozicije 12, 6 i 9.

izvor: Mido

Unutar Mido Ocean Star 39 nalazi se automatski kalibar Mido 72, zasnovan na ETA A31.111 mehanizmu. Ovo nije Powermatic 80, već drugi kalibar iz ETA porodice sa rezervom snage od 72 sata i Nivachron balansnom oprugom. Mehanizam ETA A31.111 je baziran na ETA 2892-A2 automatskom mehanizmu. ETA 2892-A2 ima rezervu snage od 42 sata, dok A31.111 može raditi do 72 sata sa punim navijanjem. Ovo poboljšanje je postignuto upotrebom unapređenih materijala za glavnu oprugu i postavljanjem duže opruge sa više zavojnica. Kalibar Mido 72 radi na frekvenciji od 25.500 vibracija na sat (3.5 Hz), pružajući precizno mjerenje vremena. Ovaj mehanizam ima 21 rubin i poznat je po svojoj pouzdanosti i dugotrajnosti. Zaštitu mehanizma pruža čvrsti čelični poklopac ukrašen tradicionalnim znakom Ocean Star kolekcije – morskom zvijezdom.

izvor: Mido

Mido Ocean Star 39 je kolekcija koja uspješno kombinuje savremeni dizajn i vrhunske performanse, obiljeležavajući 80 godina postojanja ove serije. Kombinacija visokokvalitetnog mehanizma, privlačnih brojčanika i konstrukcije čine Ocean Star 39 idealnim izborom za svakodnevno nošenje, kako na kopnu, tako i pod vodom. Cijene Mido Ocean Star 39 se kreću od 1.190 EUR za verzije od nerđajućeg čelika do 1.260 EUR za crnu PVD verziju. Za više detalja posjetite zvanični Mido web sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.