Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Nova Omega Speedmaster Moonwatch White

Vest zbog koje su stale sve obaveze i zbog koje su sve oči uprte u jedan brend!

Obavljam jutros obaveze koje sam isplanirao danima unazad kad pravo niotkuda stiže vest da je Omega objavila novitet. Prekidam sa obavezama i na pola puta do stana, u bašti hotela Balkan u centru Beograda, sedam, otvaram laptop, ulazim na mejl i imam šta da vidim: predstavljen je novi Moonwatch. Ali ne običan Moonwatch ovaj već spada u kategoriju onih o kojima će se dugo pričati i polemisati.

izvor: Omega

Svet satova je napokon dobio odgovor na pitanje šta je to Daniel Krejg nosio na ruci u novemrbu prošle godine. On se u javnosti pojavio sa ovim satom na ruci. Mnogi portali su preneli vest da se radi o standardnom modelu u belom zlatu i belim ciferom ali su pogrešili. Ubrzo smo shvatili da nosi prototip za nešto novo i veliko!

izvor: Omega

Veliko u smislu vesti koja će odjeknuti velikom brzinom jer Omega do tog trenutka nije izrađivala čelični Moonwatch sa belim brojčanikom u serijskoj proizvodnji. Podsećanja radi u prošlosti je Omega proizvodila čelični Speedy sa belim brojčanikom ali u limitiranim i specijalnim izdanjima poput Silver Snoopy Award modela iz 2015. godine ili čuvenog Alaska Project iz 2008. godine. Ali danas, prvi put u savremenoj istoriji dobijamo Moonwatch Professional sa belim ciferom.

OMEGA Speedmaster Moonwatch Professional ref. 310.30.42.50.04.001

Po prvim komentarima naših pratilaca na Instagramu uviđam da je ovo sat koji će se mnogima svideti. Komentari oduševljenja preplavljuju društvene mreže a neki su se već odvažili da napišu ”ovo je moj novi grail watch”. Složio bih se sa svima. Ovo je moj novi omiljeni Omegin Speedmaster hrongoraf. Bela boja mu stoji božanstveno. Omega se odlučila za posebnu tehniku izrade belog cifera sa lakiranjem te ova bela deluje belje od obične bele. Tačnije belje i blještavije od ovoga ne može.

Brojčanik je, iako nove boje, ostao upečatljiv i prepoznatljiv. Ukoliko mene pitate za mišljenje ovo je atraktivniji brojčanik od standardnog crnog. Crni časovni button indeksi su uzdignuti, poseduju adekvatnu luminaciju na svojim krajevima dok su kazaljke popunjene istom celom dužinom. Odskaču crveni detalji na vrhu hrono-sekundare i pisanom ispisu Speedmaster. Oni su inspirisani crvenim koncem koji se koristi za izradu šavova na astronautskim odelima.

izvor: Omega
izvor: Omega

Ostalo ostaje isto: prečnik je 42mm sa razdaljinom između lugova od 47.5mm dok je visina kućišta 13.2mm. Staklo koje čuva sat je sferično ispupčeno safirno staklo koje se nalazi i na poleđini kućišta. Kroz zadnji safir vidi se predivni kalibar na rulčno navijanje, Omegin ponos 3861 koji obezbeđuje rezervu rada od 50h. Ista brojka se pojavljuje i u opisu vodootpornosti: 50m.

izvor: Omega
izvor: Omega

Narukvica je kao i samo kućište izrađena od čelika. Sam sat teži 140 grama. Narukvica ostaje vintage inspirisana ranijim modelima sa finim podešavanjem na kopči.

izvor: Omega
izvor: Omega

Cena ovog noviteta će biti negde oko 9.100 evra u Omega salonima a za tačnu cenu i dostupnost modela u Srbiji kontaktirajte Absolut Time. Požurite jer verujem da će se na ovaj novitet čekati u redu!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.