Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

San Martin Gada: Novi kineski hit!

Otkrijte San Martin najnoviji model koji osvaja svojim kvalitetom i dizajnom.

Kako bih izbjegao trajne sankcije mojih drugara iz Kineskog sindikata i isključenje iz grupe, odlučio sam posvetiti jedan tekst kineskim brendovima. Izbor je bio očigledan jer ovaj Kinez definitivno predstavlja vrhunac među svojim sunarodnicima. San Martin je kineski mikrobrend ili, kako bi zlobnici rekli, homage brend, koji se pozicionirao na sam vrh kineskih brendova.

izvor: San Martin

San Martin je privukao pažnju ljubitelja satova poboljšanom kontrolom kvaliteta i komponentama koje se ne mogu naći kod drugih kineskih brendova. Za razliku od ostalih Kineza, ova kompanija svaki komad podvrgava rigoroznoj kontroli kvaliteta, što rezultira dugotrajnijim i pouzdanijim satovima. Ova pažnja prema detaljima očituje se ne samo u izdržljivosti već i u dizajnu, s bolje poravnatim markerima i bezelima, kao i eliminacijom bilo kakvih vizualnih nedostataka koji se mogu pojaviti tokom proizvodnog procesa. U izradi svojih satova, osim kontrole kvaliteta, fokusirali su se i na upotrebu vrlo kvalitetnih komponenti poput safirnog kristala, kvalitetnog nerđajućeg čelika i keramičkih umetaka.

izvor: San Martin

Kada pomenemo San Martin, govorimo o satovima s kvalitetom izrade znatno iznad prosjeka. Međutim, važno je napomenuti da je i njihova cijena nešto viša u poređenju sa drugim sličnim kineskim brendovima, kao što su Steeldive ili Pagani.

izvor: San Martin
izvor: San Martin

San Martin je osnovao Liao Jia Ming 2016. godine u Zhongshanu, Kini, kada je započeo sa timom od tri osobe. Plan je bio reprodukovati dizajne poznatih brendova sa fokusom na kvalitet. Pre nego što su postali San Martin, ovaj tim je započeo svoju priču 2000-ih godina kao preprodavac Seiko modova. Od 2017. godine tim se seli u Dongguan, grad poznat po brojnim proizvođačima kineskih satova i dijelova. San Martin je usko sarađivao sa Institutom za dizajn satova na Univerzitetu Chongqing, registrujući sopstvene tehničke i dizajnerske patente. U 2018. proizveli su prvi sat s damask završnom obradom, a 2019. pokrenuli su vlastiti online prodajni portal uz već postojeći Aliexpress shop.

izvor: San Martin

Posebno se ističu mehanizmi korišteni u San Martin satovima. Švajcarski automatski mehanizam SW200 iz Sellite je popularan zbog pouzdanosti i preciznosti, kineski automatski mehanizam PT5000 koji se često poredi sa švajcarskim ETA 2824-2, dijeleći mnoge specifikacije. Tu je i veliki broj japanskih automatskih mehanizama kao što je YN55, proizveden od Orienta, ekvivalentan je modelu F6922, SII NH35 iz Seika poznat po robusnosti i izdržljivosti, te vrlo kvalitetni Miyota 9015 iz Citizena kojeg karakteriše visoka frekvencija vibracija i preciznost. Od kvarcnih mehanizama koriste Swiss Ronda 6004 i 715 koji su poznati po preciznosti i pouzdanosti. San Martin koristi raznovrsne i ugledne mehanizme, pružajući širok izbor opcija za ljubitelje satova.

Izgleda da sam većinu ovog teksta posvetio predstavljanju samog brenda San Martin, pa je konačno vrijeme da predstavim i nekoliko njihovih najnovijih modela.

izvor: San Martin

Najnoviji San Martin nosi naziv Gada 39mm SN0129-GC i opravdava sve epitete koji krase ovaj brend. Novi model se izdvaja elegantnim dizajnom, prelijepim brojčanicima i kvalitetnim performansama.

Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika 316L, promjera 39mm, sa lug to lug visinom od 46,5mm i debljinom od 13mm, vrlo skladne dimenzije koje će odgovarati većini zglobova. Kućište ima blago osmougaoni dizajn sa oblim ivicama, dok čuvari krunice prate oblik kućišta i krunica je skoro skriveno smještena na poziciji 3, dodajući suptilnost i funkcionalnost dizajnu. Kako kod San Martina nema kompromisa kućište je zatvoreno safirnim kristalom sa AR premazom i osigurava vodootpornost od 100 metara. Narukvica je urađena u oyster stilu sa tri linka i završnom obradom brušenjem, pružajući udobnost i sportsku eleganciju. Narukvicu prati kopča sa push sistemom ekstenzije koja omogućava lakše mikro podešavanje narukvice.

izvor: San Martin
izvor: San Martin

Najljepši dio svakako je brojčanik, koji očigledno donosi inspiraciju iz teksturnih brojčanika Seika i Grand Seika. Brojčanik je inspirisan prirodnim scenama, a predstavljena su tri modela: Gradient Red, Gradient Brown i Bijeli, svaki sa svojom jedinstvenom temom. Gradient Red brojčanik donosi toplinu večeri u svojim tonovima, inspirisan je zalaskom sunca, dok Gradient Brown predstavlja sjajno mjesečevo nebo noću. Bijeli brojčanik je oslikava teksture pijeska, snijega i talasa, obuhvatajući širok spektar prirodnih scena. Crveni i braon brojčanici imaju teksturni efekat sa gradientom što dodaje dubinu i dinamiku dizajnu. Kod bijelog brojčanika postoji bojazan da je previše jednostavan, ali mislim da su izbegli taj efekat teksturiranjem brojčanika.

izvor: San Martin

Trodimenzionalni heksagonalni logo i aplicirani indeksi savršeno se uklapaju u temu svakog brojčanika, stvarajući elegantan i funkcionalan izgled. Kazaljke nose naziv GS Craft, odlično se uklapaju sa indeksima i ispunjene su luminiscentnim premazom BGW-X1 osiguravajući lako čitanje u svim uslovima osvetljenja.

Ove modele pokreće NH35A automatski mehanizam, poznat po svojoj visokoj pouzdanosti. Ovaj japanski mehanizam, proizveden od strane Seika i ekvivalent je njihovom 4R mehanizmu, radi na 3 Hz i dolazi sa rezervom snage od 41 sat. NH35A je cijenjen zbog svoje robusnosti i izdržljivosti, a njegova jednostavnost održavanja čini ga idealnim izborom za ljubitelje satova koji traže pouzdanost i performanse.

izvor: San Martin
izvor: San Martin

San Martin Gada 39mm SN0129-GC predstavlja izvanredan primjer kvalitetnih i povoljnih kineskih satova. Ovaj model ističe se svojim elegantnim kućištem, kvalitetnom narukvicom i prelijepim brojčanikom, inspirisanim prirodnim scenama. Kombinacija visokokvalitetnih materijala i pouzdanog mehanizma čini ovaj sat funkcionalnim izborom za ljubitelje satova širom svijeta. San Martin je još jednom potvrdio svoju reputaciju kao lider u kategoriji kvalitetnih kineskih satova, pružajući izvanredne proizvode koji zadovoljavaju i najzahtjevnije standarde.

Novi model SN0129-GC dostupan je u ovlaštenom online shopu i na Aliexpressu po cijeni od 220 EUR.

Neka ovaj zaključak bude posvećen svim mojim drugarima iz grupe Kineski sindikat, uz poseban pozdrav Velikom vođi koji nas je okupio. Živjeli!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.