Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi Maurice Lacroix Aikon u bronzanom izdanju

Ideal, vrhunski spoj i praistorjski postulat integracije savršenih legura vjekovno obitavajućih čestica praha spojenih u jedinstvo autentičnosti, spojenih u tihom glamuru. Ishodište neprolaznosti, ishodište dosegnute unikatnosti u vidu monističke patine, kreacija skromna poput žada, dragocjena kao painit, plemenita kao paladijum, jedinstveni antikvitet, izbor Imperatora! “Bronze is the mirror of the form, wine of the mind!”

izvor: Maurice Lacroix

Aikon, jedan od najprepoznatljivijih i najpoželjnijih modela u middle luxury rangu, predstavljen od strane relativno mladog, no intrigantno uspješnog, kreativnog i izuzetno kvalitetnog brenda Maurice Lacroix, dobija svoje unapređenje kroz novu limitiranu kreaciju pomenute serije, urađenu u samoj bronzi! Predstavljeni novitet svakako da je inspirisanom zlatno-smeđoj bojom, poptuno je usklađen sa samim materijalom od koga je i napravljen, te se primarno upravo primjećuje istinski sklad estetske elegancije koju predstavlja ovaj časovnik.

izvor: Maurice Lacroix

Maurice Lacroix nam je sopstvenom egzistencijom i smjerom vođenja kompanijske politike pokazao da je sklon ka iznenadnim promjenama, kolaboracijama, kao i donekle “napuštenim” estetskim koracima koji ga u poptunosti krase autentičnošću. Poslednje plasirani model, potpuna je potvrda prethodnih navoda. Bronza predstavlja materijal koji se već dugo ne koristi u onom jeku, koji je prije krasio pomenuti, za proizvodnju horolgijskih dostignuća, no njegova unikatnost je nešto što ga čini neprolaznim. Svaki bronzani sat vremenom postane patiniran, te svaka nota patine je unikatna i jedinstvena, ona se stvara ovisno o uslovima nošenja časovnika, na sebi svojstven način u unikatnoj teksturi. Možemo samo da zamislimo koliko će patina predivno pristajati predstavljenom časovniku, oštrih ivica kućišta.

Posmatrajući sam cifer, primjećujemo da je riječ o Clous de Paris šablonu u gradijent smeđoj boji (preciznije njenim nijansama), na istom se nalaze “štapićasti” indeksi u propratnoj boji urađeni u 4N zlatu, kao i same kazaljke, te otvor za datum na poziciji tri, sam logotip brenda urađen je u istom 4N PVD zlatu. Promjer kućišta iznosi 42 mm, debljina 11 mm. Sat pokreće ekskluzivni kalibar na automatsko navijanje ML135, rezerve do 38 časova, te frekvencije od 28 800 VpH, posjeduje 26 dragulja. Uvid u rad istog pruža otvorena zadnja strana kućišta, dok je isto smješteno na integrisanom kožnom braon kaišu ukrašen logom “M” u 4N zlatu.

izvor: Maurice Lacroix

Vodootpornost časovnika seže do 200 m, što ga čini zaista prilagodljivim i otpornim u brojnim prilikama nošenja. Predstavljeni model limitiran je na 888 primjeraka, a cijena istog iznosi 2 400 CHF.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.