Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi Royal Oak Turbijon

Nježnost, elegencija, ekstravagantnost i prvenstveno luksuz inkludirani u jedinstveno, unikatno i evolutivno umjeće predstavljeno od strane Audemars Pigueta!

Legendarna, nezamjenjiva i istorijski najznačajnija serija brenda Audemars Piguet, Royal Oak donosi nam novitet referentne oznake 26630OR namjenjen damama. Novitet je predstavljen u saradnji sa čuvenom modnom kreatorkom Tamarom Ralf (koosnivačem kompanije Ralph & Russo). Ovaj ekstravagantni novitet predstavljen je na Ralfovom sajmu proljeće / ljeto 2024. u Parizu.

Audemars Piguet Royal Oak na zglobu Tamare Ralf; izvor: Audemars Piguet

Časovnik je promjera kućišta 38.5 mm, urađenog u 18-karatnom matiranom roze zlatu, vodootpornosti do 20 m. Posebnu pažnju svakako da privlači specifična slojevita izrada cifera, čije boje variraju od diskretnih nijansi smeđe, bronzane boje i nijansi zlatne.

Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon; izvor: Audemars Piguet

Na poziciji dvanaest nalazi se logo brenda, dok se ispod kazaljki od osamnaestokaratnog roze zlata sa luminiscentnim svojstvom nalazi funkcija turbijona. Leteći turbijon takođe urađen u 18-karatnom zlatu višestruko koncentričnih krugova sa centralnim dijelom optočenim dijamantima svakako da posebno privlači pažnju i pruža nezamjenjivu notu elegancije. Ivice bezela su ispolirane, dok cifer štiti safirno staklo.

Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon; izvor: Audemars Piguet

Narukvica je urađena u aligatorovoj koži u bronzanim tonovima, sa preklopnom AP kopčom od 18-karatnog roze zlata. Unutar kućišta nalazi se mehanički mehanizam na ručno navijanje kalibra 2964, sa rezervom do 72 sata i sa 17 dragulja. Mehanizam se sastoji od 207 posebnih dijelova, debljine je 4.8 mm, dok frekvencija iznosi 21, 600 vph ili te 3 hz.

Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon; izvor: Audemars Piguet

Prezentovani novi projekat je prvi pod rukovodstvom nove izvršne direktorke Audemars Pigueta Ilarije Reste, koja je izrazila posebno uzbuđenje zbog promovisanog noviteta. Ovaj avangardan časovnik predstavljen je u limitiranoj seriji od 102 primjeraka. Maloprodajna cijena modela iznosi 195 000 USD.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.