Menu
satnaruci.jpg
Autor: Dušan Tadin

Novi Timex Marlin Jet nas vraća u šezdesete!

Futuristički dizajn

Novi Timex Marlin Jet nadovezuje se na legendarnu Marlin porodicu sa novim kućištem i kristalnim dizajnom i estetikom iz 60-ih godina koja donosi ono što bi moglo biti još jedan siguran pogodak za brend. Futuristički dizajn iz 60-ih sa nekako jednostavnim, ali toliko upečatljivim detaljima uvodi novu elegantnu siluetu u Timex-ovoj kultnoj Marlin liniji.

Izvor: Timex

Potpuno novi dizajn!

Kućište je potpuna novina, za Marlin liniju, ali i generalno za Timex kao brend. Izrađeno je od nerđajućeg čelika sa brušenom završnom obradom. Prečnik kućišta iznosi fenomenalnih 38mm sa 47mm razmaka od luga do luga i visinom od 13,5mm. Lugovi su ovoga puta blago zakrivljeni na dole što izuzetno doprinosi udobnosti prilikom nošenja, jednostavno učiniće da sat odlično legne na vaš zglob. Vodootpornost je klasifikacije 50m, što je u skladu sa tipom i namenom ovog sata. Pull-out krunica sa prstenovima nalazi se na poziciji 3, a krasi je novi „T“ logo kao potpis brenda.

Izvor: Timex

Timex se ovoga puta odlučio da Marlin upotpuni perlon kaišem, koji se po mom mišljenju jako lepo uklopio u dizajn samog sata. Širina narukvice, odnosno kaiša u ovom slučaju, iznosi 19mm. Jedino tih 19mm izmedju lugova… Ja lično nisam ljubitelj ove širine kaiša, ali definitivno savršeno odgovara proporcijama ovog kućišta.

Izvor: Timex

Brojčanik je uradjen fenomenalnom 3D tehnikom, indeksi za sate „utisnuti“ su u podlogu. Naziv brenda Timex nalazi se na poziciji 12, dok se naziv Marlin i oznaka automatik nalaze na poziciji broj 6. Pozicije 12 i 6 kao i 9 i 3 povezane su tankim crnim linijama koje se ukrštaju kod osovine na kojoj su fiksirane kazaljke. Na poziciji 9 nalazi se podbrojčanik na kome je prikazano doba dana, odnosno 24h podbrojčanik. Minutni podeoci ne nalaze se na klasicnom zasebnom chapter ringu, već na ivicama samog cifera koje se izdižu prema vrhu kućišta sata, odnosno bezelu.

Kad je reč o bezelu, nemamo klasičan bezel, već su to obrađene ivice kućišta na kojima se kod pozicija 12 i 6 nalazi „Marlin“ natpis, kao i motivi prstenova sa kojima smo se vec sreli na krunici sata. Kako sat bez bezela? Ceo bezel sata prekriven je fenomenalnim sfernim akrilnim staklom (domed Hesalite crystal), koje je izdignuto iznad ivica kućišta, što dodatno doprinosi dubini celog cifera.

Izvor: Timex

Šta je ispod haube ovog Jet-a?

Timex Marlin Jet pokreće japanski automatski mehanizam Miyota kalibra 8217 koji ima 42h rezerve snage pri 21.600 otkucaja po satu, kao i funkcijom hakovanja prilikom podešavanja vremena. Obzirom da je poklopac kućišta sata izrađen od stakla, rotor mehanizma je izrezbaren, kako bi se uvek mogla videti izrada celokupnog mehanizma što je još jedan izuzetno lep detalj!

Cena, dostupnost i moje skromno mišljenje

Kataloška cena Timex Marlin Jet automatik modela iznosi 289$ i dostupan je na Timex online prodavnici. Da li je ova cena opravdana? Po mom mišljenju itekako jeste, obzirom na celokupnu izradu i sve detalje kojima je Timex posvetio baš dosta pažnje. Meni lično bi možda u nekom momentu nedostajala metalna narukvica, stvar ukusa, ali definitino je ova kombinacija sa perlon kaišem pun pogodak!

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.