Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi TAG Heuer F1 x Kith modeli

Teleportacioni ključ u vidu horologiuma, produkt povratka u anale istinske umjetnosti i vještine, vladavine nad nadmoćnijim neprijateljem u obliku tanušne niti Damoklovog mača, čiju su primarnu suštinu spoznali oni ovjenčani slavom, oni koji su hodili Imolinim krugom fatalnosti, ili pak Seninim putem vječnosti, oni koji su putem vremena mjerenog prošlošću ostavili neizbrisiv trag na krivinama smrti!

Odveć poznata saradnja brenda TAG Heuer sa jednim od najprestižnijih i ujedno i najriskantnijih sportova ikada, Formulom 1, (trenutno Red Bull timom) prima svoju novu notu napretka u kolaboraciji sa samom prošlošću, te nam kao primaran produkt predstavlja novu limitiranu seriju satova inspirisanu Formulom 1 u 1986. godini. Prisjetimo se da je jedna od najvećih zvijezda F1 ikada, Ayrton Sena bio titular upravo TAG Heuer časovnika, istorijska saradnja ovog brenda sa istaknutim vozačima i ovim smrtonosnim sportom se nastavlja u svom najorginalnijem obliku! Kolaboracija sa američkim modnim brendom Kith, produkovala je nove TAG Heuer modele u deset varijacija.

Povratak u eru 1980-ih uz retro-plastične modele predstavlja novi preokret nakon čuvene MoonSwatch invazije tržišta. Dostupnost predstavljenih kolaboracija vintage stila, neće biti lako dostupna, čak sedam od deset modela će biti na raspolaganju kupcima samo u Kith buticima (pet u Sjevernoj Americi, jedan u Japanu i jedan u Francuskoj), kao i na njihovoj web stranici. Tag Heuer poznat je po svojim luksuznim sportskim satovima, čija je cijena u mid range poziciji, no predstavljanjem ovih modela, Tag Heuer će postati dostupan širim narodnim masama, čiji pojedinci će se boriti za posjedstvo nad jednim od modela. Dizajn plasirani noviteti duguju svom “pretku” čiju plastičnu reinkarnaciju zapravo predstavljaju.

Primjećujemo da su noviteti izrađeni u dvije varijacije materijala, od Arnite termoplastike, u Arnite kućištu ili pak istom urađenom u samom nerđajućem čeliku na propratnoj čeličnoj narukvici. Upotreba originalnog kalupa za proizvodnju modela produkovala je očekivanu istovjetnost, promjer kako u 1986. godini tako i 38 godina kasnije iznosi kompaktnih 35mm. Jedna od naznačajnijih izmjena ogledana je u posljedicama modernog razvoja satnih puteva tržišta, te je pređašnje mineralno staklo zamjenjeno novim safirnim, a sama plastika koja je tvorila kaiševe zamjenjena je visokokvalitetnom gumom.

Pet predstavljenih satova urađeni su u kućištu od nerđajućeg čelika (dva modela sa crnim PVD premazom) i njih pet urađeno je u Arniteu plastici u šarolikim izdanjima. Posmatrajući predstavljene nam časovnike primjećujemo jasne sportske indekse smještene na raznobojnim ciferima koji posjeduju luminiscentnu funkciju, kao i same sportske kazaljke. Na jednobojnom brojčaniku nalazi se uski podbrojčanični krug u drugoj boji, gdje su smješteni mali indikatori za sekunde. Primjećujemo i da se logo brenda pojavio u svom izmjenjenom obliku, te se umjesto ustaljenog TAG Heuer na poziciji TAG nalazi naziv kolaboracionog brenda, te se logo javlja u TAG Heuer stilu, sa Kith Heuer nazivom. Na svakom modelu se nalazi i oznaka limitirane serije, a funkcija datuma smještena je na poziciji tri.

Vodootpornost satova seže do 200 m, što ih čini pravim sportskim modelima pogodnim za sveobuhvatnu upotrebu. Sve modele pokreće kvarcni mehanizam. Dvije verzije novoplasiranih modela su ekskluzivne (sat sa crnim PVD kućištem i brojčanikom u bojama plavog ili zelenog okvira), te će biti limitirani na 825 primjeraka. Verzija sa crnim okvirom koji posjeduje crvene akcente, na čeličnoj narukvici i ciferom u bež boji podijeljena je između kompanija Kith i TAG Heuer, limitirana je na 1350 primjeraka, dok će sedam Kith ekskluzivnih modela biti dostupni u pomenutim Kith poslovnicama, a isti su limitirani na 250 primjeraka za plastične, odnosno ograničeni na 350 primjeraka za modele sa čeličnom narukvicom.

Konačna ponuda kreirana je za one koji su izrazili težnju da postanu titulari kompleta svih 10 satova, te će ih biti kreirano 75, cijena svakog kompleta iznosi 18 000 USD, Kith će prodati 25, a Tag Heuer 50 kompleta. Cijena svakog pojedinačnog časovnika iznosi 1 550 USD.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.