Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Predstavljamo nove Tissot Seastar modele

Tihi odsjaj anemonske nježne trajnosti, apokaliptični talas srebrne pučine, Levijatanski pohod Nazarevog razdora, prkosnik u obliku horologiumskog zdanja, Tissotova sjajna zvijezda na okeanskom dnu!

Tissot je brend koji nam pruža idealan omjer pristupačne cijene i idealnog kvaliteta za uloženi novac, brend čija istorijska tekovina predstavlja značajan doprinos cjelokupnoj časovničarskoj industriji, na način koji je samo ovom brendu svojstven, a prožima se i kroz jednu od najznačajnijih serija, Seastar Powermatic 80. Seastar predstavlja afilijaciju sportske funkcionalnosti, te svakodnevne elegancije karakteristične za jedan “klasični diver”.

Prvi Tissotovi modeli serije Five Star pojavili su se još 1940’ih godina uz posve elegantniji dizajn no što nam je danas poznat, a tadašnju seriju pokretao je kvarcni mehanizam. Prisjetimo se da je Tissot jedan od rijetkih brendova koji proizvodi u skoro jednakom jeku i časovnike za dame, te se u kolekciji Seastar (potomku prvobitne serije) i danas mogu pronaći satovi kvarcnog mehanizma, “unisex” promjera. No osvrnimo se ka našim predstavljenim modelima (njih četiri), automatskog mehanizma, decentne estetike, “dajverskih” sposobnosti.

Promjer kućišta plasiranih noviteta iznosi “kompaktnih” 40 mm, te brend iskorištava manje dimenzije istog kako bi modele približio i samim damama, što je prilično imaginaran poduhvat, no naravno ne neostvariv uzevši u obzir težnje današnjice. Pomenuto čelično kućište pretrpjelo je blage izmjene u odnosu na prethodnike (osim samih dimenzija), te se na bočnim stranama istog nalaze ugrađeni “zarezi” duž samih ivica. Predstavljeni noviteti dolaze u primarne četiri varijacije: tirkizni cifer na čeličnoj narukvici, plavi cifer na PVD crno premazanoj narukvici i kućištu, sifi cifer na čeliku i sivi cifer na kombinaciji čelika i PVD zlatnog premaza.

Posmatrajući sam cifer primjećujemo Super Luminova bijele “diver” indekse, kao i krupne kazaljke koje takođe posjeduju luminiscentnu funkciju. Funkcija datuma smještena je na poziciji šest, a jednosmjerni bezel prilagođen je samom estetskom dizajnu svakog modela. Vizuelno krucijalna promjena noviteta ogleda se upravo u teksturi brojčanika, koji su vertikalno brušeni, te posjeduju “shadow” efekat od unutrašnjeg dijela ka ivicama, tačnije ispoljen je gradient efekat. Nešto što je svojstveno Tissotu, jeste da uz svoje modele predstavljene Sestar serije obezbjeđuje i dodatne gumene kaiševe uz sam propratni paket.

Model čelične izrade sa mat crnim PVD premazom posjeduje sportski crni tropski kaiš, koji je takođe moguće zamjeniti putem dostupne interchangeable funkcije ugrađene u svim modelima. Seastar kolekcija vam zaista nudi sve ono što vam je neophodno za svakodnevan život, neophodnu dozu elegancije na poslu, idealnog pratioca kroz nepredvidivo kolotečinsko obitavanje, a na koncu vam pruža vrhunac sopstvene namjene sa svojom bogatom vodootpornošću do 300 m.

Predstavljene modele pokreće mehanizam na automatsko navijanje, unapređeni kalibar 11 1/2”’, promjera 25.6 mm, rezerve do čak 80 časova, te frekvencije od 3 Hz. Cijena modela tirkiznog, sivog i plavog cifera iznosi 795 EUR, model sa PVD zlatnim premazom košta 875 EUR. Tissot nas je još jednom iznenadio predstavljanjem izuzetnih modela po pristupačnim cijenama, te novoplasirani u punom obimu stečenih karakteristika mogu parirati odveć skupljim i poznatijim modelima diver klase. Antipod morskim dubinama koje su ga iznjedrile u Nemovom obliku trajnosti, očekuje svoju novu konkurenciju.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.