Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Tudor Pelagos FXD Chrono

Tudorov novitet neposredno pred start Giro d’Italia biciklističke trke !

Nepunih mesec dana nakon Watches&Wondersa, gde je imao vrlo zapažene novitete, Tudor je iznenadio sve i pokazao da ima još jednog “keca u rukavu”. Naime, ovog vikenda startuje najpoznatija biciklistička trka na svetu Giro d’Italia, a po prvi put Tudor će imati svoj tim na jednom ovako velikom takmičenju koji će nositi ime Tudor Pro Cycling Team pa je povodom toga Tudor odlučio da i prestižni novitet ponese ime Tudor Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition” a članovi tima nosiće ga duž svih 3.400km deonica.

Izvor: Tudor

Novi FXD hronograf nedvosmisleno podseća na svog predhodnika a to je Red Bull edicija, uz jednu vrlo važnu razliku a to je da je ovo “cycling” edicija pa je bezel na modelu fiksiran, za razliku od Red Bull modela koji je namenjen auto-moto sportu pa je tako i bezel bi-direkcioni rotirajući. Za materijal kućišta iz Tudora su se odlučili da to bude karbon u crnoj boji i to u mat obradi, a ovaj potez je i logičan s obzirom da se radi o veoma “laganom” materijalu.

Izvor: Tudor

Dimenzije kućišta noviteta jesu prečnik od 43mm uz lug to lug razdaljinu od 53mm i debljinu od 14.4mm što na papiru jesu možda malo “jače” brojke, ali ne treba zaboraviti na to za šta će i u kojim uslovima ovaj sat biti korišćen. Što se brojčanika tiče on je kao i kućište u crnoj mat boji sa crvenim detaljima po obodu brojčanika i dva podbrojčanika,

Izvor: Tudor

Unutrašnji deo bezela postavljen je pod 45 stepeni u odnosu na brojčanik i na njemu se nalazi specifična tahimetarska skala sa jedinicama prilagođenim računanju pređenog puta. Prozor za prikaz datuma se nalazi na poziciji 6, a bitno je reći da model poseduje i vodootpornost do 100m kao i dobru luminaciju.

Izvor: Tudor

Unutar novog Pelagosa kuca automatski kalibar MT5813, koji radi na 4Hz-a, obezbeđuje rezervu rada do maksimalnih 70h.Kalibar je COCS sertifikovan. Novi Tudor FXD Chrono “Cycling Edition” nije limitiran ali isto tako neće biti deo standardne ponude,a najavljena cena je 5275$. Za više detalja o novitetu posetite Tudorov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.