Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Zenith Defy Skyline Paris-edition

Za samo dve godine od prvog modela iz Skyline serije Zenith je uspeo da napravi jedan od najlepših satova u njihovoj istoriji. Ovako izgleda nova boja brojčanika namenjena samo francuskoj publici.

Posmatranjem ovog noviteta nećete videti ništa novo u tehničkom smislu u odnosu na sve ostale Defy Skyline modele pa čak i one koji su deo specijalnih i limitiranih edicija. Još je prerano da se menjaju dimenzije (iako bi bilo lepo videti 38mm verziju) jer je prošlo svega 2 godine od prvog Defy Skyline modela. To znači da je prečnik ovog noviteta 41mm, debljina 12mm a dužina između lugova 47mm. Zenithov odgovor u sve većem porastu potražnje za sportskim satom sa integrisanom narukvicom bio je upravo Skyline te je odabir sata prečnika većeg od 40mm bio logičan.

izvor: Zenith

Želeći da pridobiju parisku publiku u nadolazećem periodu i igrajući na kartu predstojećih Olimpijskih Igara koje će se održali u glavnom gradu Francuske, ljudi iz Zenitha su odlučili da ovaj model namene njima stavljajući zelenkasti brojčanik na ovaj sat. Ova boja najviše podseća na boju bakra koji oksidira a koja je dominantna na krovovima mnogih zgrada u Parizu. Ti krovovi i bakar daju neku romantičnu notu pariskim ulicama te je Zeniht u novi Skyline utkao malo ove romanike. Brojčanik je tamniji na obodu a svetliji u centralnom delu sa prepoznatljivom četvorokrakom zvezdom koja oponaša zvezdano nebo.

izvor: Zenith

Zvezda na brojčaniku je utisnuta i doprinosi tom 3D izgledu. Mala sekundara na poziciji 9 je još uvek na svom mestu – kul detalj koji meri deseti deo sekunde (mala kazaljka opiše pun krug za 10 sekundi). Ovakvu preciznost i brzinu rada obezbeđuje El-Primero 3620 automatski mehanizam sa funkcijom datuma koja je gotovo neprimetna jer je podloga istog obojena zelenom bojom koja se stapa sa brojčanikom. Rezerva rada ovog kalibra je 60h.

izvor: Zenith

Biće proizvedeno svega 50 primeraka koji će moći da se kupe isključivo u Zenithovom butiku u Parizu i online prodavnici te radnje sa registrovanim domenom u Francuskoj. Očekivana ali i mala limitirana serija. Uz sat se, koji originalno dolazi na udobnoj metalnoj narukvici, dobija i gumeni kaiš koji se jednostavno postavlja/skida zahvaljujući sistemu za brzo skidanje narukvice.

Cena za Zenith Defy Skyline Paris je 9.900 evra. Više detalja na sajtu Zenitha.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.