Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi zlatni Tissot PRX

Kada se spoje NBA i horologija to onda izgleda ovako…izgleda sjajno !

Nakon što je prošle godine zlatni PRX doživeo premijeru kroz model sa Powermatic 80 mehanizmom, danas je Tissot izbacio i specijalnu ediciju ovog modela u prečniku od 40mm i to u čast NBA zvezde Damiana Lillarda koji je jedan od najvećih Tissot-ovih ambasadora. Svako ko je fan NBA lige dobro mu je poznato ovo ime jer je Damian Lillard poznat kao igrač koji je mnogo puta rešavao utakmice u presudnim momentima zbog čega je dobio nadimak “Dame Time” , a upravo je to Tissot iskoristio kao detalj na svom novom modelu.

Izvor: Tissot

Ali zašto baš u zlatnoj boji?

Svako zašto ima svoje zato, pa tako je i ovog puta. Naime radi se o tome da je Lillard 2021. godine svoj glas “pozajmio” liku Chronosa (zlatnog robota člana “Goon Squad-a”) u animiranom filmu “Space Jam: A New Legacy” , te odatle dolazi i simbolika zlatnog PVD premaza. Što se dimenzija tiče, tu nije Tissot mnogo eksperimentisao tako da ovaj limitirani model ima prečnik kućišta 40mm i debljinu od 10.9mm.

izvor: Tissot

Najviše detalja kod novog PRX modela možemo da uočimo na brojčaniku i mnogi od njih su diskretni, da ne kažem “skriveni”. Sama podloga brojčanika sada nije više “wafle” već je “O” što predstavlja Lillardov rodni grad Oaklend, njegovu koledž karijeru u Ogdenu kao i život u Oregonu. Na samoj sekundari nalaze se inicijali DL, dok se na unutrašnjem delu bezela između pozicije 10 i 11 i 1 i 2 nalazi ispis “DAME TIME“.

Izvor: Tissot

Još jedan lep detalj krije se u donjem delu brojčanika a to je natpis “DDKK“, koji predstavlja posvetu Lillardovoj deci Damianu Jr. i blizancima Kali i Kalii dok se na poziciji između 7 i 8 nalazi gravura “YKWTII” , skraćenica od “You Know What Time It Is” kao referenca koja vraća u prošlost kada je Damian Lillard u poslednjim sekundama utakmica mnogo puta rešavao iste.

Izvor: Tissot

Mehanizam i ovog modela je ostao isti, Powermatic 80 koji radi na 21.600 vibracija po satu i obezbeđuje do 80h rezerve rada. Kućište sata je transparentno i na mineralnom staklu se vidi slika Lillarda sa košarkaškom loptom.

Izvor: Tissot

Novi Tissot Prx Damian Lillard iako je deo specijalne edicije nije limitiran te će biti dostupan u slobodnoj prodaji po ceni od 730 CHF. Za više informacija posetite www.tissotwatches.com

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.