Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Orient Mako – proslava 20. godišnjice

Orient predstavio novi model u čast 20 godina Orient Mako serije

Orient ponosno slavi značajan jubilej – 20 godina od lansiranja svoje legendarne Mako serije. Kao dio ovog svečanog obilježavanja, Orient je predstavio svoj najnoviji model, RA-AA0822L (RN-AA0822L JDMJapan domestic market), kao hommage bogatoj istoriji i naslijeđu ove čuvene linije ronilačkih satova.

Orient official

Orient Mako 20th Anniversary model dolazi u kućištu i na narukvici od nerđajućeg čelika, istovremeno pružajući izdržljivost i elegantan izgled. Dimenzije ovog kućišta su 41,8 x 12,8 x 46,8mm, što savršeno odgovara udobnom i funkcionalnom nošenju na svakodnevnoj bazi. Ovaj moderan sat je pažljivo oblikovan sa optimalnom dimenzijom od luga do luga kako bi odgovarao različitim veličinama zglobova, pružajući balans između stila i praktičnosti. Vodootpornost ovog modela iznosi 200 metara, iako sat nije ISO sertifikovan. Kućište je zatvoreno safirnim staklom što je dodatni plus za Orient.

Orient official

Orient Mako 20th Anniversary krasi očaravajući teksturni plavi brojčanik inspirisan okeanom koji okružuje obale Japana. Sa teksturama talasa i elegantnim dizajnom, ovaj brojčanik stvara prijatan vizuelni doživljaj koji privlači pažnju i ističe se u svakoj prilici. Orient je obogatio vizual ovog modela zlatnim kazaljkama koje dodaju dodatnu notu elegancije, savršeno se uklapajući sa okean plavom pozadinom brojčanika.
Uz detaljnu pažnju posvećenu estetici i funkcionalnosti, Orient je kreirao brojčanik koji nije samo instrument za očitavanje vremena, već i umjetničko djelo koje odiše stilom i karakterom.
Na poziciji između 3 i 6 diskretno je postavljen natpis “Anniversary Edition” kao suptilni podsjetnik na značaj ovog jubileja, čineći Orient Mako 20th Anniversary još posebnijim i jedinstvenijim.

Orient official

Dodatnu notu ukupnom dizajnu dodaje bezel insert urađen u ”Batman” stilu sa kombinacijom plave i crne boje. Uz sam insert i materijal bezela se razlikuje od standardnih Mako modela i urađen je čeliku sa crnim PVD premazom. Naravno, bezel je rotirajući u jednom smjeru sa 120 klikova, standard kojeg se Orient pridržava kod svojih ronilačkih modela.

Orient official
Orient official

Kao i većinu Orient ronilačkih modela, i ovaj pokreće In-house mehanizam F6922 sa dan/datum funkcijom. Ovaj mehanizam radi na 21,600 vibracija sa rezervom snage od oko 40 sati i ima deklarisanu preciznost od -15 do +25 sekundi po danu.

Orient Mako 20th Anniversary model simbolizuje eleganciju i izuzetnost 20 godina Mako serije ističući se očaravajućim dizajnom, prelijepim teksturnim ciferom, kvalitetnim materijalima i automatskim mehanizmom.

Orient official

Orient Mako 20th Anniversary će biti limitirana serija od 3.000 primjeraka od čega će 500 biti rezervisano za tržište Japana i bit će dostupan od aprila ove godine po cijeni od oko 400,00 USD.


Više detalja o ovom modelu pogledajte na zvaničnom sajtu Oreint-a.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.