Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Otkrivanje Kolekcije Satova: Nemanja Nedović

Dok čekamo nastavak serijala podsetimo se kako je sve počelo!

Serijal pod nazivom otkrivanje kolekcije satova je deo Youtube serijala klipova u kojima pričam sa kolekcionarima o njihovim satovima i zajedničkom strašću koju delimo. Sve sam započeo 2020. godine sa Srđanom Stevićem koji je bio ujedno i moj prvi gost. Nakon njega, svoju kolekciju satova široj publici predstavio je u to vreme košarkaš Panatenaikosa, a danas Crvene ZvezdeNemanja Nedović.

Nemanju sam upoznao putem Instagram profila Sat na Ruci i vrlo brzo smo pronašli zajednički jezik i mnogo interesantnih tema za razgovor. Nakon par poruka skupio sam hrabrost da ga upitam za gostovanje, jer mi je to bio prvi put da komuniciram sa javnom ličnošću želeći da je ugostim u mom novom formatu. Nemanja je pristao i na leto 2021. godine smo snimili video o njegovoj kolekciji satova.

Prva poznata ličnost koja je pristala da bude gost na kanalu SAT NA RUCI je bio Nemanja Nedović
credits: Youtube SAT NA RUCI II

Strast prema satovima kod Nemanje se rodila već u dečačkim danima u osnovnoj školi, kada je nosio Swatch! Mnogi su svoju avanturu u svet horologije ušli putem Swatch-a i to je najveća zaostavšina ove švajcarske firme. Velika većina nas ipak ne pamti koji je bio to prvi sat koji smo stavili na ruku, jer ili smo bili mnogo mali ili nas to u tom trenutku nije toliko fasciniralo. U mom slučaju je preovladala ova prva situacija.

Prvi sat koji je Nemanja Nedović kupio sebi bio je Fossil. Shodno tadašnjem budžetu i afinitetima koje je imao ovo je bio pravi izbor za njega. Sat nije skidao sa ruke sve dok mu se nije desio peh, sat je ispao, slomilo se staklo…Ovaj brend je na našim prostorima veoma popularan, jer je pristupačan sa interesantnim dizajnom za osobe koje tek ulaze u svet satova. Ali za one malo ozbiljnije ovo nije već pravi izbor.

Na red su došli ozbiljni satovi. Prvi sat iz luksuzne kategorije koji je Neda posedovao dolazi od brenda Hublot. Radi se o modelu Classic Fusion Chronograph All Black. Iako je prvobitna želja bila Breilting, nakon prve inostrane sezone sprski reprezentativac se ipak odlučio za Hublot-ov hronograf.

Prvi luksuzni sat koji je Nedović kupio bio je Hublot Classic Fusion Black; credits: Youtube SAT NA RUCI II

Kako bez Rolexa? Ne poznajem domaćeg sportistu koji u jednom trenutku nije posegnuo za Rolexom. To je stanica na koju svako ko želi da nosi neki skupoceni sat mora da stane. Mnogi se zadrže na Rolexu i svoju dalju kolekciju grade isključivo sa satovima ovog brenda. Primer domaćeg fudbalera koji obožava savremene Rolexe je Aleksandar Prija Prijović, koji poseduje gotovo svaki savremeni Rolex za kojim je najveća potražnja. I svaki model mu sroji odlično!

Nemanjin prvi Rolex je Datejust referentne oznake 126334, model koji verujem da je malo ko od vas i video. Sat u ovoj konfiguraciji nije toliko popularan i ne viđa se često. To može biti motiv više za kupovinom, jer je tržište prezasićeno istim modelima koje viđamo iz dana u dan. Posegnuti za ovakvim modelom je odlika hrabrosti i pokazivanja ukusa na kojem se gradi kolekcija.

Model desno: reference 126334 sa dijamantskim indeksima na ciferu; credits: Youtube SAT NA RUCI II

Gde je prvi tu je i drugi Rolex. I ja sam svestan da ću nakon OP36 sigurno kolekciji pridodati još jeden novi Rolex ili neki vintage. Nakon Datejust-a, Nedović je krunisao kolekciju sa najlepšim savremenim Day-Date modelom. Referenca 228235 sa maslinasto zelenim ciferom, složiće se mnogi, predstavlja najlepšu savremenu izvedbu u Day-Date seriji. U ovom modelu Rolex je pogodio apsolutno sve! Ipak dimenzija od 40mm predstavlja gornju granicu veličine elegantnog sata. Mi, ljubitelji vintage satova, zagovornici smo teorije da Day-Date ne bi trebao da pređe čarobnih 36mm, tačnije nikada i nije trebao da izlazi iz tih okvira.

Rolex Day-Date ref. 228235 sa maslinasto zelenim ciferom; credits: Youtube SAT NA RUCI II

Više o ovoj kolekciji pogledajte u Youtube klipu ovde. Saznaćete kako i zašto je kupio ove satove kao i par nekih simpatičnih anegdota u vezi ova tri modela. Posebno je zanimljiv detalj o nastavku izgradnje kolekcije kao i satu koji mu predstavlja onaj pravi, takozvani grail watch!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.