Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Saradnja za kraj godine: Swatch x The Simpsons

Nema potrebe mnogo da razmišljate jer je odmah jasno ko i šta nas čeka iza ove saradnje. Biće ovo sve samo ne dosadni praznici uz Swatch na ruci!

Swatch je Swatch. Poseban uvod a naročito detaljisanje prilikom opisivanja ovog brenda je nepotrebno. Bio bi višak. To je kompanija koja pravi kul satove po pristupačnim cenama za kul ljude i kompanija kojoj je dozvoljeno da sarađujemo skoro sa svima. Sa druge strane ove saradnje, koja je za mene najbolja u ovoj godini, stoji animirana crtana komedija Simpsonovi (The Simpsons) koja je počela da se prikazuje na TV ekranima 1989. godine i nakon 757 epizoda završila svoje delovanje na čovečanstvo (sigurno su vam poznate teorije zavere koje stoje iza ove franšize zbog njihovog proročkog tona koji se obistinio u par navrata).

izvor: sat na Ruci Watch Media

Simpsonovi su nešto na čemu smo odrasli svi mi koji smo deca 90-ih godina, a najzastupljeniji postaju kod nas (u Srbiji) početkom 2000-ih. Sigurno ste odgledali bar jednu epizodu a verujte mi na reč što ste stariji sve bolje razumete ovu istinitu komediju (baš kao što Mali Princ ima jednu konotaciju kada ga pročitate u osnovnoj školi pa onda 15-ak godina kasnije kao odrasla osoba).

Swatch x The Simpsons

Tri nova Swatch stigla su na Balkan i to u Radnja Absolut Watch u tržnom centru Galerija. Dostupni su odmah po ceni od 12.000 dinara (NewGent 41mm) i 10.800 dinara (Gent 34mm).

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Nosilac kampanje je model koji na sebi nema ilustraciju niti jednog junaka ali motiv krofne govori više od hiljadu reči. Homer Simpson, simbol nesnađenog muškarca u prostoru i vremenu koji se odlično nosi sa realnošću obožava krofne. Kada zamišljate ovog živopisnog lika to ne možete uraditi bez krofne. Swatch NewGent ref. SO29Z134  je 41mm veliki plastični sat sa žutim kućištem i žutim gumenim kaišem (Simpsonovi su žute boje). Krofna zauzima čitav brojčanik, živopisna je a roze boja dominira. Krofna je naravno zagrižena i to baš na poziciji 12 kako bi otkrila logo brenda.

izvor: Sat na Ruci Watch Media
izvor: Sat na Ruci Watch Media

Roze čokoladni preliv sa krofne možemo pronaći i celom dužinom na žutom kaišu. Kopča je plastična, plave je boje a gumica za držanje kaiša na sebi ima logo franšize Simpsonovih. Gledanjem na sat gotovo da nećete primetiti kazaljke koje su skeletonizovane. Njegova cena je 102 evra! Po ovoj ceni nema zabavnijeg sata na svetu, verujte mi na reč, pogotovo ako ste fan Simpsonovih!

izvor: Sat na Ruci Watch Media
izvor: Sat na Ruci Watch Media

Drugi u niżu noviteta je takođe model iz NewGent kolekcije prečnika 41mm referentne oznake SUOZ361. Ovaj model možda najviše od svih odiše Božićnom atmosferom sa crvenom bojom koja dominira kako na kućištu tako i na kaišu sa prošaranim detaljima božićnih kolačića. Na samom brojčaniku se nalazi četvoročlana Simpson porodica: Homer, Mardž, Megi, Bart i Lisa. Svi su lepo obučeni, očigledno napolju sa knjigom u rukama verovatno čitajući neku od Božićnih pesama. Ostavljeno je našoj mašti da vidimo šta to Simpsonovi pevajuna snegu.

izvor: Sat na Ruci Watch Media
izvor: sat na Ruci Watch Media

Njegova cena je 12.000 dinara ili 102 evra!

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Poslednji od tri noviteta je onaj najmanji koji dolazi u okviru Gent kolekcija sa prečnikom od 34mm. On se smatra unisex modelom i verujte mi na reč probao sam ga na mojoj ruci nije to toliko mali sat. S ozbirom da je manji od prethodna dva na njegov brojčanik nije mogla da stane cela porodica te se Swatch opredelio da svu slavu dodeli najmlađim članovima Simpson familije. Kazaljke su crvene boje sa malo luminacije dok je ostatak sata snežno plave boje.

izvor: Sat na Ruci Watch Media
izvor: Sat na Ruci Watch Media

Silueta najmlađe od svih, Megi, nalazi se utisnuta na pleksi staklu sa gornje strane na poziciji 6. Lepo ali u nekim slučajevima i nepraktično kada kazaljke dođu u položaj između indeksa 5 i 7. Ovaj sat je jeftiniji od prethodna dva i u Absolut Watch radnji se prodaje za 10.800 dinara ili 91 evro.

izvor: sat na Ruci Watch Media
izvor: sat na Ruci Watch Media

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.