Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi Breguet, Valentine’s Day Edition

Historia repetit, Breguet nam je ponovno pokazao šta je istinski bezvremenski stil, vječna neprolaznost estetike, uzvišeni pijedestal bezvremenosti ogledan u satu. Povratak u prošlost kroz mjerenje vremena u sadašnjosti omogućila nam je upravo ova istorijski neprocjenjivo bogata Breuget kompanija, čija će budućnost biti svjedok aeternitasa, ili pak vječnosti.

Breguet nam predstavlja Reine de Naples 8925 Vlentine’s Day Edition 2024. Sat koji je inspirisan istorijskim doprinosom luksuza, Francuskoj aristokratiji. Prvi ručni sat napravljen je upravo od strane brenda Breguet još davne 1812. godine, Karolini Murat. Kolekcija Reine de Naples plasirana je 2002. godine, te nam od tada predstavlja ženske satove specifičnog ovalnog oblika, koji se smatra kultnim obilježjem same serije.

Breguet Reine de Naples; izvor: Breguet

Inspirisan skorijim dolaskom Dana Zaljubljenih, Breguet nam predstavlja novi model pomenute serije. Samo kućište sata urađeno je u osamnaestokaratnom bjelom zlatu, bezel je oivčen setom od 45 dijamanata koji savršeno prate konturu samog kućišta, kao i donji lug. Promjer kućišta iznosi 24.95 mm, dužine 33 mm te tanušne visine 8,5 mm.

Specifičnost modela ogleda se i u karakterističnoj pozicioniranosti krunice na poziciji 4. Pomenuta krunica izrađena je od jarko crvenog cabochon rezanog rubina. Na samom sedefnom brojčaniku smještene su kazaljke, kao i indeksi među kojima je dominantan indeks 12, dok su ostali nešto manjih dimenzija, te se sužavaju ka samim ovalnim ivicama kućišta. Uticaj na sam dizajn sata očigledno da ima Dan Zaljubljenih, što se vidi i u samom brojčaniku oivčenom sa simboličnih 66 rubina, dok je podbrojčanik uokviren sa 12 srčića.

Breguet Reine de Naples; izvor: Breguet

Sat pokreće automatski mehanizam in-house kalibar 586/1 sa silikonskom balansnom oprugom i rezervom sa 38 sati, te frekvencijom od 3 HZ. Prozor napravljen od safirnog kristala smješten na poleđini kućišta pruža uvid u rotor od platine sa gulloche dekoracijom.

Breguet Reine de Naples; izvor: Breguet

Primarna razlika između samog prvobitnog Reine de Naples modela namjenjenog Karolini Murat, te novopredstavljenog modela, jeste u samoj narukvici koja je bila u zlatnoj izradi, no danas je riječ o kaišu od aligatorove kože, sa kopčom od 28 dijamanata.

Breguet Reine de Naples; izvor: Breguet

Model je predstavljen u limitiranoj seriji od 28 primjeraka. Sama cijena nije poznata, no pretpostavlja se da će se kretati oko 42.300 evra, po uzoru na Breguetov sličan model.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.