Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

TAG Heuer Monaco Skeleton: nova zver!

Predstavljena su tri nova modela u Monaku.

Oduvek sam voleo Monaco, a i Monako. U Monaku nikada nisam bio a Monaco nikada nisam nosio. Ispuniću i jedno i drugo. Na ruku ću staviti TAG Heuer Monaco i otputovati u Monako. Baš tamo se ovog vikenda desila sinergija romantike i egzotike: predstavljen je najnoviji, ujedno i prvi skeletonizovani TAG Heuer Monaco.

izvor: TAG Heuer

TAG se razlikuje od konkurencije na sledeći način: dugo su sponzori nekog tima u okviru Formule 1 ili samog takmičenja i zato je neminovno njihovo pojavljivanje u jednom od najpopularnijih sportova na svetu. Tako me ne čudi podatak da gotovo svaki novi Monaco bude predstavljen baš u Monte Karlu! Ovog puta su to uradili na sjajan način pozvavši najveće svetske zvezde, brend ambasadore i novinare da izveštavaju sa ulica Monaka noseći njihov novi skeleton.

izvor: TAG Heuer

Radi se prvom skeletonu u okviru Monaco serije satova koji će biti u serijskoj proizvodnji. Postoje dva modela sa istom konfiguracijom cifera, ali jedan je piece unique a drugi je urađen u svega 30 primeraka za butik u Monte Karlu pre 2 godine. Proizvedena su tri nova modela: dva modela u titanijumu (crni i plavi mostići na ciferu) i DLC coated crni model sa crnim mostićima.

izvor: TAG Heuer

Novitete pokreće njihov automatski kalibar HEUER 02 sa rezervom od čak 80h. To je zaista ozbiljna rezerva za jedan hronograf i drago mi je da se TAG sve bolje pozicionira i u delu proizvodnje dobrih kalibara. Dodatna funkcija uz hrongoraf jeste i prikaz datuma, koji možete uočiti na poziciji 6 a kako je brojčanik skeletonizovan disk sa datumima se može videti na čitavom brojčaniku (nešto slično onome što radi Hublot).

izvor: TAG Heuer

Dimenzija Monaco modela je 39mmx39mm i to je ono zbog čega ja ne mogu nositi ovaj sat. Koliko god ga voleo i smatrao ikonom jednostavno nisam pronašao dobar argument da je ovo dovoljno proporcionalan sat mom zglobu. Eh da je malo manji… Takođe sat je ”visok” skoro 15mm, tačnije 14.7mm što ga čini još većim. Vodootpornost modela je 100m i time se zaokružuje celina zvana ”ovo je odličan sportski sat”. Jedan lep dodatak je je Super Luminova plave boje koja poebno dolazi do izražaja na DLC modelu.

izvor: TAG Heuer

TAG Heuer ima tu sreću da je Džek Hojer (1932- ) na vreme prepoznao značaj motosporta poput Formule 1 i svoj brend pozicionira veoma visoko. Danas Heuer, zahvaljujući isključivo njegovim dobrim potezima, može sebi da priušti luksuz prezentacije i promocije noviteta na najvećim svetskim sportskim događajima te svoj novi Monaco mogu da predstave svetu u prestonici luskuza u Monte Karlu uz F1 stazu. Malo ko to može.

izvor: TAG Heuer

I da, prezentacija noviteta je zaokružila uspešan vikend zahvaljujući pobedi Maxa Verstappena koji je na dodeli nagrade i kasnijoj proslavi nosio novi Monaco Skeleton!

Sat će biti dostupan već narednog meseca u njihovim radnjama i radnjama njihov distributera te kontaktirajte Maestro Jewelers ukoliko ste zainteresovani. Preporučena maloprodajna cena je 10.500 CHF za titanijumska dva modela i 11.000 CHF za DLC crni model.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.