Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Dizajnerski brend koji treba posedovati!

Novi Bulgari za ljubitelje igrice ”Grand Turismo”!

Italijanska dizajnerska kompanija Bulgari osim fashion industrije dominira i svetom satova. To vam je jedan od onih brendova koji su izuzetak kada govorimo da su dizajnerski brendovi loši i da ih ne treba kupovati. Bulgari je ozbiljan proizvođač luskuznih satova koji je u svom posedu imao čak 8 svetskih rekorda u svetu satova u toku 2022. godine pre nego je Richard Mille predstavio najtanji sat na svetu!

izvor: Bulgari

U Barseloni je Bulgari predstavio novi hronograf i to na takmičenju pod pokroviteljstvom Grand Turisma na Grand Turismo World Final 2023. Ova simulacija brze vožnje postoji od 1997. godine i do danas se razvila u najbolju igricu tog tipa na svetu! U saradnji sa kompanijom Bulgari napravili su dva noviteta u seriji Aluminium.

izvor: Bulgari

Bulgari Aluminum serija predstavljena je 1998. godine i bila je pravo osveženje u tom trenutku koje nije bilo baš dobro prihvaćeno. Naime ovaj sat napravljen je od aluminijuma u kombinaciji sa gumenim detaljima – oba materijala su direktno iz motosport industrije, gde su se pretežno koristili, stigla u svet satova.

izvor: Bulgari

Novitet Bulgari Aluminium Chronograph proizveden je u limitiranom izdanju od 1.200 modela sa sivim antrancit ciferom i 500 modela sa žutim brojčanikom. Oba sata imaju kućište od aluminijuma prečnika 41mm čija je debljina 11mm sa gumenim bezel. Prsten sata je zaista napravljen od gume koja je potpisana nazivom brenda BULGARI. Integrisani gumeni kaiš uklapa se odlično uz pomenuti bezel. Vodootpornost sata je 100m.

izvor: Bulgari

Brojčanici su ono što je glavni adut ovih noviteta. Upečatljiva jarko žuta boja brojčanika sa crnim ispisima ili sivi brojčanik sa jarko žutim fontom ne može da prođe nezapaženo u prostoriji. Meni se iskreno više dopada model sa žutim brojčanikom i crnim detaljima jer žuti ciferi nisu toliko česti danas. Malo kompanija sme da se usudi na ovakav potez.

izvor: Bulgari
izvor: Bulgari
izvor: Bulgari

Satove pokreće novi kalibar kućne radinosti B381, koji je kompanija Bulgari izradila samo za ovaj sat. Radi se o autoamtskom mehanizmu sa funkcijom datuma (na poziciji između indeksa 4 i 5 na ciferu) i funkcijom hrongorafa sa podbrojčanicima na 3, 6 i 9 s tim što je podbrojčanik na 3 zapravo mala sekundara ovog sata. Rezerva rada je 42h.

izvor: Bulgari

Cena za ove novitete iznosi 4.800$ po satu.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.