Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Tri nova ”denim” Patek Philippe

Watches & Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Patek je sam u ligi. Njihovi noviteti zahtevaju poseban tekst i predstavljanje jer su kategorija iznad svega što smo do sada pokrivali. Jedino bih u isti rang stavio nove A. Lange&Sohne modele naročito novi Datograph.

Zaista neočekivan motiv na novim modelima. Teksak ili džins je inspiracija za ovogodišnje novitete u okviru World Time serije, Aquanaut i Nautilusa.

PATEK PHILIPPE Nautilus ref. 5980/60G

izvor: Patek Philippe

Nisam mogao ni da zamislim nešto slično. Da se u društvu povela priča o tome da vizualizujem Nauitlus sa džins motivom mislim da to ne bih uspeo. Važno da je to uspeo neko u Pateku i da su došli do ovog noviteta koji zaista deluje osvežavajuće. Novi Nauitlus ima staru, dobro poznatu referencu 5980/60G što znači da se radi o satu u belom zlatu i sa funkcijom letećeg hronografa. Takođe to znači da se radi i o satu prečnika 40.5mm i debljine od 12.2mm.

izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe

Novo na ovom satu je zapravo boja cifera koja je svetlije plave nijanse u odnosu na prethodne modele sa sličnim brojčanikom i novi kaiš. On je prizveden od teksasa kako bi se uklopio uz brojčanik a kopča je potpisana nazivom modelom što do sada nismo imali prilike da vidimo kod Nautilusa. Cena ovog noviteta iznosi 67.000 CHF.

izvor: Patek Philippe

PATEK PHILIPPE Aquanaut ref. 5164G-001

izvor: Patek Philippe

Sportski Patek sa velikom vodootpornošću (većom od one koju ima prethodni Nautilus) dobio je nove boje. Oklop je isti: belo zlato i kućište prečnika 40.8mm i debljine od 10.8mm su standard za ovu referencu. Komplikacija ili dodatna funkcija koja ide u referencu 5164 je travel time odnosno druga vremenska zona. Nova boja cifera koja je primenjena na Nautilus iskorišćena je i na ovom novom Aquanautu sa razlikom u kaišu.

izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe

Kako je Aquanaut sportski sat namenjen svakodnevnoj upotrebi tokom leta kaiš ne može biti identičan kao kod Nautilusa te se Patek opredelio za njihov gumeni kaiš nove plave boje. Odlična kombinacija rekao bih prava letnja za onoga ko ima da izdvoji 53.500 CHF u Patekovom salonu.

izvor: Patek Philippe

PATEK PHILIPPE World Time Date ref. 5330G

izvor: Patek Philippe

Ništa manje značajan je i novitet u okviru elegantne serije satova sa funckijom svetskog vremena kojoj je pridodat i datum. On se nalazi na obodu novog plavog teksturnog brojčanika. U centralnom delu nalazi se prsten sa ispisima svetskih gradova. Kućište je od belog zlata prečnika 40mm i debljine 11.57mm što ovaj sat čini gotovo identičnim kao prethodna dva.

izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe

Kalibar koji omogućava ove sjajne funckije jeste Patekov in-house kalibar 240 HU C koji radi na 3Hz i koji pokreće zlatni mikro-rotor. Ovde se radi o nadograđenoj verziji kalibra 240 HU. Cena ovog noviteta iznosi 65.000 CHF.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.