Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Tudor Black Bay 58 GMT

Watches&Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Kada neće Rolex ima ko hoće i može! Predstavljen je novi crno-crveni GMT model ali ne u Rolexovom katalogu već u njihovoj ćerka-firmi. Tudor potencijalno ima (ponovo) najbolji novitet na ovogodišnjem sajmu iako je prošlo tek 2 sata od otvaranja.

izvor: Tudor

Nakon što smo pokrili sve Rolexove novitete, o kojima možete čitati ovde, Miloš i ja smo se odlučili za pisanje Tudora i Cartiera jer su nas njihovi noviteti oduševili. Tu je i novi Ulysse Nardin Freak o kome stiže vest u toku dana ali pre toga posvetimo se novom GMT modelu koji je Tudor jutros plasirao na tržište. Ovaj sat želim u svojoj kolekciji!

izvor: Tudor

Radi se o satu sa drugom vremenskom zonom koji dolazi u kućištu prečnika 39mm, proizveden u čeliku na metalnoj narukivci ili gumenom kaišu. Prva reakcija kada sam video ovaj sat bila je ”lepši je model na kaišu”. Nova konfiguracija reference 7939G1A0NRU se ogleda u novoj boji bezela. Crno i crveno su sjajna kombinacij, đavolski dobra.

izvor: Tudor

Nijansa crvene više vuče bordo nijansi koja je već viđena na jednom od Tudorovih Black Bay modela (ne na GMT već ”običnom”). Ali za razliku od prethodnog crvenog bezela ovaj na sebi ima zlatkaste indekse tj GMT oznake. Tudor se opredelio za istu nijansu za indekse i kazaljke na ciferu, reklo bi se najbolje da su to boje roze zlata.

izvor: Tudor

Nemojte da vas zavara prečnik od 39mm jer je razdaljina između lugova 47.8mm a debljina sata 12.8mm što ga čini većim te se na ruci nosi bliže dimenziji od 40.5mm. Unutar ovog posrtkosg kućišta kuca kalibar kućne radinosti MT5450-U koji podleže sertifikovanim odstupanjima i COSC i METAS (o čemu svedoči ispis na poziciji 6) te radi na 4HZ i obezbeđuje rezervu od 65h.

izvor: Tudor

Sat je dostupan odmah u Tudorovim radnjama širom sveta (verujem samo za poručivanje i da se na isti leka bar 6 meseci) a cena za model na metalnoj narukvici iznosi 4.300 CHF odnosno 4.100 CHF za model na kaišu.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.