Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Citizen small seconds: elegancija losos boje

Otkrijte sofisticiranost Citizen small seconds modela sa losos brojčanikom

Prošlo je malo više od mjesec dana od kada je koleginica Marija u svom tekstu predstavila nove Citizen small seconds modele sa integrisanom narukvicom, a već smo dobili novi model u ovoj seriji.

Nova Super-Titanium serija (Zenshin) sa small second funkcijom je uz prethodno predstavljena četiri modela obogaćena još jednim modelom, po meni najljepšim, sa ciferom boje lososa.

izvor: Citizen

U jednom od mojih prvih tekstova na sajtu satnaruci.com pomenuo sam istoriju brenda Citizen, a posebnu pažnju sam posvetio upotrebi titaniuma u njihovim modelima.

Novi model oznake NJ0180-80Z zadržava sve specifikacije prethodno predstavljenih modela, sa integrisanom narukvicom i dizajnom inspirisanim 80-im godinama XX vijeka, teksturiranim ciferom i automatskim mehanizmom.

izvor: Citizen

Kućište je izrađeno od titaniuma, a i u samom dizajnu se jasno vidi inspiracija Citizenovom serijom 8. Kućište ovog modela se razlikuje od Tsuyosa dizajna i krase ga malo oštrije ivice. Dimenzije od 40,5 mm sa visinom od 47mm i debljinom od 11 mm su skoro pa savršene i vjerujem da odgovaraju skoro svakom zglobu. Naravno, Super titanium kućište je dodatno obrađeno Duratect procesom površinske obrade što dodatno doprinosi otpornosti i čvrstoći titaniuma.

izvor: Citizen

Kompletnu novu seriju NJ0180 pokreće automatski mehanizam Calibre 8213. Ovaj mehanizam kuca na frekvenciji od 3Hz i pruža rezervu snage od oko 40 sati, što osigurava pristojnu pouzdanost. Iako je završna obrada industrijska, mehanizam krase pozlaćeni detalji bez dodatne dekoracije i sve je vidljivo kroz kristal na zadnjoj strani sata. Deklarisana tačnost mehanizma je +/- 20 sekundi dnevno, što je u skladu s očekivanjima za ovaj cjenovni rang i dobar je izbor za svakodnevno nošenje.

izvor: Citizen

Za kraj sam ostavio najljepši dio ovog modela, a to je njegov reljefni brojčanik boje lososa. Ovaj elegantni brojčanik odlikuje se jedinstvenom teksturom koja podsjeća na ogrebotine, što mu daje dodatnu dubinu. Nijansa boje lososa ne samo da prati trenutne trendove, već i donosi dašak luksuza. Kontrast između dim boje titanijumskog kućišta i losos boje cifera izgleda fenomenalno i vizuelno sat smješta u puno viši cjenovni rang.

izvor: Citizen

Novi Citizen Super-Titanium Small Seconds model sa losos ciferom prvo je predstavljen u Italiji i prodaje se po cijeni od 360 EUR.

Za više informacija, posjetite službeni Citizen sajt.

izvor: Citizen
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.