Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Nova Omega Speedmaster Moonwatch

Nije često videti čelik-zlato Moonwatch zar ne?

Priznajte da o tome niste do sada mnogo razmišljali i da vam Omega Speedmaster u kombinaciji čelika i zlata nije privlačna…možda samo još niste naišli na jedan od onih sjajnih modela poput ova dva noviteta. Ruku na srce Omega nije često ”eksperimentisala” sa takozvanom two-tone kombinacijom metala na Speedmasterima a prvi put se jedna takva pojavila tek 1983. godine. U poređenju sa ostalim luksuznim kompanijama (čitaj Rolex) Omega zapravo veoma retko izbacuje čelik-zlato satove svojih najprodavanijih modela (Aquaterra, Seamaster i Speedmater).

izvor: Omega
izvor: Omega

Sinoć su predstavljene dve nove Omege u kombinaciji čelika i žutog zlata (Moonshine gold) i čelika i roze zlata (Sedna gold). Nazivi u zagradama su šifrovani nazivi za tip zlata koje je Omega patentirala i koje su samo njima svojstvene jer na primer njihovo roze zlato je veoma gusto i tamno u poređenju sa ostalim satovima u ovom metalu. Treba biti iskren do kraja i reći da u ova dva sata ništa nije novo u tehničkom smislu osim odabira metala i njihove kombinacije sa brojčanicima: prečnik kućišta je ostao 42mm sa sjajno-brušenim poliranjem ivica; prepoznatljivi zakrivljeni lugovi su ostali netaknuti dok je mehanički kalibar 3861 sa METAS sertifaktom srce ovog sata. Čak je i debljina od 13.2mm ”prepisana” sa ostalih Professional Moonwatch modela kao i razdaljina između lugova od 47.5mm.

izvor: Omega

To govori da je Omega ove satove namenila seijskoj proizvodnji. Napokon smo dobili novi Speedmaster koji nije limitiran na određene količine ili limitiran po dostupnosti u određenim buticima. Reference 310.20.42.50.02.001 (čelik-žuto zlato) i 310.20.42.50.99.00 (čelik i roze zlato) biće dostupne širom svet i postaju deo stalne proizvodnje što me iskreno raduje.

Moonshine gold ref.310.20.42.50.02.001; izvor: Omega
Sedna gold ref. 310.20.42.50.99.00; izvor: Omega

Ja ne bih bio ja kada ne bih ostavio svoj sud o tome koji model mi se više dopada. Referenca sa roze zlatnim središnjim linkovima na narukvici i bezelu je bolje uklopljena uz crni keramički insert bezela i crnim podbrojčanicima i to je ono što mi se najviše dopada kod ovog noviteta dok je moj favorit ipak Moonshine gold verzija. Pre svega zbog ne toliko napadnog brojčanika koji mi je lepši jer smatram da sivkaski brojčanik i zlatni podbrojčanici izgledaju odlično u ovoj kombinaciji. Sve je ovo pitanje ukusa jer o kvalitetu sata koji je bio na Mesecu nema šta više da se doda ili oduzme.

izvor: Omega
izvor: Omega

Preporučene maloprodajna cena za oba modela iznosi po 19.900 evra. Za više informacija o dostupnosti ovih noviteta kod nas saznajte kontaktirajući Absolut Time.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.