Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova poznatih na dodeli Oskara

Šta su nosili dobitnici Oskara? Jedan brend dominira. Pogađajte koji…

Osim što ćete saznati kakvi su satovi nošeni uz pomoć ovog teksta uočićete zašto je Omegin marketing brilijantan u poslednjih par godina.

”Academy Awards” dodela Oskara je svečana ceremonija dodela nagrada najboljim glumcima u godini koja je iza nas, koja se održava u Los Anđelesu. Holivud živi za ovu noć u kojoj dobijamo najboljeg muškog i ženskog aktera (dodeljuje se još mngoo nagrada ali ovo su dve najisčekivanije). Crveni tepih na ovoj gala ceremoniji idealan je da ponesete vaš najbolji sat u kolekciji. Evo šta su nosili neki od prisutnih.

Brendan Fraser

Ovaj američki glumac osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu ”The Whale” (”Kit”), psihološka drama iz 2022. godine. Osvajanjem Oskara Brendan je zaradio i epitet ”najvećeg povratka” u istoriji Holivuda. Naime, mnogima je ovaj glumac poznat iz akcionog filma ”Mumija” i ”Povratak Mumija” ili ”Đorđe iz Džungle”. Ovi kultni filmovi proslavili su ga početkom 2000-ih nakon čega kreće njegov pad, da ne kažem propast. Onda se pojavio u ulozi u filmu Kit i osvojio Oskara.

izvor: Instagram Sat na Ruci

Na dodeli nagrada nosio je Omegu Speedmaster Chronoscope Chronograph koja je napravljena u 43mm velikom čeličnom kućištu sa sivim brojčanikom i plavim detaljima na njemu. Cena ovog sata je 8.000 evra.

Ke Huy Quan

Osvojio je nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu ”Everyhing Everywhere All at Once” i tom prilikom nosio Omegu Globemaster sa opal belim ciferom, čija je cena danas oko 6.000 evra. Kao što ćete videti u nastavku teksta mnogi, ali mnogi glumci su bili na crvenom tepihu noseći Omegu na ruci.

izvor: Instagram Sat na Ruci

To je deo maestralnog marketing plana koji je Omega sprovodila poslednjih godina aktivno. Uvidevši da u svetu sporta nemaju velike šanse da se pozicioniraju odlulčili su se da odu u svet glume. Ušli su u Holivud i razgovarali sa gotovo svim slobodnim glumcima i glumicama u želji da ih pridobiju za prijatelje kuće i zaštitna lica. Uspelo im je. Veliki deo mladih glumaca i dobar deo njihovih starijih kolega zaljubio se u Omegine satove te su iste počeli sve više da nose, a neki su bili te sreću da postanu i zaštitna lica brenda.

Zato danas, više nego ikad, viđamo Omegu na svečanim ceremonijama u svetu glume. Zaista dobar potez. Nastavimo dalje.

Michelle Yeoh

U filmu u kojem je njen kolega iznad osvojio Oskara za sporednu ulogu, popularna glumica osvojila je Oskara za nakbolju glavnu žensku ulogu. U zanosnoj beloj Dior haljini glumica je podigla zlatnu statuu i tom prilikom na zglobu leve ruke nosila piece unique Richard Mille RM07-02 napravljenod prozirnog safira. Cifer je popločan sitnim dijamantima i cena ovog modela je tačno 1.000.000 evra!

izvor: Instagram Sat na Ruci

Nicol Kidman

Glumica koja je osvojila nagradu 2003 godine ovog puta bila je u ulozi voditeljke i domaćina. Zanosna Nikol je na zglobu ruke nosila specifičnu i retku Omegu Museum komad napravljen u 18k belom zlatu. Omega joj je dozvolila da stavi na ruku ovaj model kao osobi koja je dugo godina uz pomenuti brend. Može se reći da je i sa njom sve počelo…

izvor: Instagram Sat na Ruci

Ariana DeBose

Prošlogodišnja osvajačica Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu ove godine je vodila šou. Bila je na bini i proglašavala pobednike, prva se sa njima rukovala i čestitala im. Omega je ponovo na glavnoj bini imala predstavnika sa Omega De Ville Prestige modelom koji je nosila ova glumica. Sat je napravljen u čeliku sa MOP brojčanikom i PVD Sedna zlatnim indeksima. Cena oko 4.000 evra.

izvor: Instagram Sat na Ruci

Zanimljivo je spomenuti i činjenicu da Omega svoje glumce snabdeva pristupačnim satovima. Kao što vidite iz priloženog savetovali su glumce da na ruku stave elegantne satove koje odgovaraju njihovim odabranim odevnim kombinacijama. Zbog toga se Omega razlikuje od ostalih.

Dwayne Johnson

Stena se na večeri pojavio u roze odelu. Neverovatno kako ovom čoveku sve stoji. Neverovatna je i harizma ovog džina koji pleni gde god se pojavi, nebitno bio go ili obučen (češće ga viđamo bez majice nego sa istom). Ljubitelj je satova i kao neko ko ima 2 metra i ko zna koliko kilograma može da iznese velike dimenzije. Ovogo puta se odlučio za nešto neočekivano (bar za mene). Na njegovoj ruci bio je TAG Heuer Aquaracer u 40mm čeličnom kućištu, sat od ”svega” 3.000 evra.

izvor: Instagram Sat na Ruci

Andrew Garfield

Još jedan Omegin pulen na bini. Voditelj na svečanoj dodeli bio je Andrew Garfield koji je na bini nosio Omega De Ville Tresor, napraljen u 18k Sedna roze zlatu sa belim ciferom i baron kolnim kaišem. Cena ovog sata je negde oko 15.000 evra.

izvor: Instagram Sat na Ruci

Reece Feldman

Saradnjom sa mladim TikTokerom Omega je pokazala drugo lice. Pokazala je da prati svetske trendove i odlučila da investira u nove, nadolazeće generacije kojima je pažnja na nivou one koju ima zlatna ribica. Ovaj mladić na svojoj ruci nosio je Omega Speedmaster Moonwatch čija je cena danas oko 8.000 evra.

izvor: Instagram Sat na Ruci

Lenny Kravitz

Za kraj sam ostavio umetnika Lenija Krevitza koji je ove večeri nosio Jaeger Le Coultre Reverso Duoface. Doduše na slici koju sam našao ne vidi se baš najbolje ali na njegovoj levoj ruci nalazi se ovaj čelični sat na kaišu, a on je odabrao crni brojčanik (jer Reverso ima dva lica). Radi se o modelu sa travel time funkcijom baš na crnom delu brojčanika. Cena ovog sata je oko 10.000 evra.

izvor: Instagram Sat na Ruci
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.