Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Ronaldo ima novi klub-on se zove Jacob&Co Epic X

U istom danu je ostao bez kluba i ozvaničio (ne)očekivanu saradnju u svetu satova!

Svedoci smo ”velikih” događaja za vreme Svetskog Prvenstva u fudbalu u Kataru ove godine. Kristijano Ronaldo opleo je po sada već bivšem klubu, par dana kasnije objavio je fotografiju sa Messijem, koja je oborila Internet da bi dan kasnije postao prva osoba u svetu koja je dostigla 500 miliona pratilaca na nekoj društvenoj platformi. Sve to je pomno pratio Jacob&Co i čekao pravi trenutak da ozvaniči saradnju sa portugalskim reprezentativcem.

Cristiano Ronaldo pozira sa novim satom u kolekciji, izvor: Instagram/cristiano

Kako piše ovaj švajcarski proizvođač satova prijateljstvo između Jacob Araba (osnivača i CEO brenda) i Kristijana traje preko 20 godina! Do sada su sarađivali nebrojano puta, ali ovo je prvi put da su na tržište izašli sa zajedničkim modelom. Pre Ronalda Jacob&Co je ovo isto uradio sa njegovim najvećim suparnikom, Lionelom Messijem i sa Khabibom Nurmagomedovim i to na istom modelu: Epic X!

Jacob&Co Epic X Chrono Lionel Messi
Jacob&Co Epic X Chrono Khabib Nurmagomedov

Juče, 22.11. je Instagramom zavladala vest da su kompanija luksuznih satova i Ronaldo izbacili na tržište čak 4 sata, dostupna za poručivanje i kupovinu odmah. Za temelj saradnje uzet je Epic X, sportski model na gumenom kaišu, koji spada u pristupačnije Jacob&Co modele, koji su svetu satova poznatiji po Astronomia seriji koja neretko košta i milion evra!

Kolekcija Jacob&Co x CR7 podeljena je u dve kategorije: Heart of CR7 i Flight of CR7. U prvu kategoriju ulaze dva čelična modela sa motivom Kristijana Ronalda i njegove srčanosti po kojoj je prepoznatljiv. Ovaj model karakteriše 44mm veliko čelično kućište sa X oblikom lugova, po čemu je model Epic i dobio ime. Serija Heart prepoznatljiva je po zelenoj boji koja se nalazi na gumenom kaišu, krunici i na ciferu.

Jacob&Co Epic X ”Hearts of CR7”, izvor fotografije: Jacob&Co Epic X Chrono

Ciferi su možda i najvažniji deo ove kolaboracije. Jacob&Co je hteo da stavi do znanja potencijalnim kupcima da je Ronaldo jedna od najvećih zvezda, te su po mom mišljenju i preterali sa dodavanjem motiva na skeletonizovani cifer. Kroz safirno staklo ovog sata mogu se videti dva paralelna mostića na kojima se nalazi baš on-CR7 u punom sjaju. Na levom mostiću se nalazi Ronaldo okrenut ka nama dok je na desnoj strani potpis ovog asa i njegovi inicijali CR7. (Ne)potreban detalj je i zlatna fudbalska lopta na poziciji 12.

Detalji na mostićima na ciferu; izvor fotografije: Jacob&Co

Rekao sam da se ovaj čelični model radi u dve varijante. Jedina stvar koja razlikuje te dve serije jeste bezel. Na jeftinijem modelu bezel je uglađen, ispoliran dok je na onom skupljem popunjem baget-sečenim dijamantima ukupne težine oko 4.26 karata! Jeftiniji se prodaje za 28.000$, a skuplji 117.000$. Priznaćete velika razlika između entry-level sata i onog luksuznijeg ”samo” zbog dijamanata na bezelu.

Jacob&Co Epic X sa baget dijamantima na bezelu;
izvor fotografije: Jacob&Co

Druga serija je malo skuplja i lepša (po mom ukusu). Malo sam subjektivan, jer volim satove u roze zlatu. U kombinaciji sa crvenim detaljima, dva modela podeljenja na istom principu kao i serija iznad, izgledaju luksuznije nego čelični satovi. Naziv ove serije je Flight of CR7” čime se skreće pažnja na čuveni Ronaldov skok i gol glavom protiv Mančester Junajteda. To bi bilo sve u redu da Ronaldo do juče nije bio igrač tog istog Junajteda. Na dan raskidanja ugovora Kristijano objavljuje kolaboraciju u kojoj je on u dresu Real Madrida i daje gol svom ”voljenom” kllubu…i baš tu sliku postavlja kao zvaničnu predstavu saradnje. Neukusno.

Jacob&Co Epic X ”Flight of CR7” u roze zlatu sa dijamantima na bezelu; izvor fotografije: Jacob&Co

Vratimo se satu. Dimenzija je ista kao kod čeličnih satova: prečnik je 44mm, debljina 13.5mm, kućište identičnog oblika sa X lugovima, a cifer skeletonizovan. Konfiguracija cifera je slična sa razlikom u motivu na levom mostiću. Tu se sada nalazi Kristijano okrenut leđima posmatraču u poznatom skoku u kojem postiže gol. Ponovo mi smeta zlatna lopta na poziciji 12 i ne bi me čudilo da je ovo Ronaldov dodatak, s obzirom da je on aktivno učestvovao u dizajniranju ova 4 modela.

Jacob&Co Epic X ”Flight of CR7”; izvor fotografije: Jacob&Co
Detalji na mostićima cifera; izvor fotografije: Jacob&Co

Nisam iskomentarisao poleđinu kućišta. Na njoj je mineralno staklo na kojem je ucrtan naravno Kristijano Ronaldo u prepoznatljivoj pozi proslave gola sa čuvenim SIUUUU urlikom. Za ljubitelje Kristijana Ronalda, koji imaju budžet za ove satove, ovo jednostavno pije vodu i verujem da će se brzinom svetlosti rasprodati kolekcije koje su limitirane na po 100 komada. Cena modela bez dijamanata je 56.000$, dok se model sa 26 baget-sečena dijamanta prodaje za 145.000$.

Najskuplji sat u ovoj kolaboraciji; izvor fotografije: Jacob&Co

Očekivana kolaboracija. Da bih je objasnio vratiću se par godina unazad. Tačnije vratimo se u momenat kada Lionel Messi prelazi iz Barselone u PSG. Zašto je ovaj momenat važan za našu priču? Važna je jer je u tom momentu prestao da sarađuje sa švajcarskim proizvođačem satova i počeo da nosi ono što mu priliči. Upravo tada Jacob je ostao bez zaštitnog lica te je logičan naslednik bio Ronaldo, sa kojim se vlasnik firme privatno i druži i od kojeg je Ronaldo do sada pazario satove u vrednosti preko 2.000.000 evra!

Pre oko dva meseca Jacob&Co je za Ronalda izradio piece unique Bugatti model vredan 1.000.000 evra! Tada se mogul naslutiti da ova dva giganta planiraju nešto veće. To se i dogodilo i to baš u momentu kada Ronaldo nema klub, dostiže 500 miliona pratilaca i kada počinje SP u Kataru. Jedno je sigurno u ovom slučaju-Jacob Arabo je jedan od najboljih i najinteligentnijih ljudi u ovom poslu. Uvek je na pravom mestu u pravo vreme!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.