Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova večitih: Duško Ivanović i AP Vs Željko Obradović i VC

Istorijski duel na svakom polju!

Dana kada ovo pišem (08.12.) istovremeno se ispisuju stranice domaće košarke, jer se u Beogradu u okviru evroligaškog takmičenja susreću večiti rivali: Crvena Zvezda Vs Partizan. Ovaj meč donosi nam borbu na svim poljima kako na terenu tako i van njega. Borba koja nas interesuje jeste susret brendova iz svetog trojstva, brendova koje nose treneri oba tima: Duško Ivanović Vs Željko Obradović.

Oba trenera imaju zavidne karijere iza sebe i o tome neću trošiti reči već ću odmah preći na stvar koja će učvrstiti stav da su ovo pre svega dva velika gospodina. Nije slučajnost da su baš 2 od 3 najbolja brenda u ovom tekstu i u njihovim kolekcijama jer se satovi poput ovih ne biraju slučajno.

Duško Ivanović i Audemars Piguet

Trener KK Crvene Zvezde je nedavno preuzeo ekipu i vrlo brzo ju je doveo u red. Čovek koji nosi Audemars Piguet Royal Oak u žutom zlatu ne može biti osoba bez ličnosti i stava, što je Duško Ivanović dokazao u kratkom periodu. Istraživavši slike iz ranijeg perioda njegove trenerske karijere video sam da je ovaj sat na njegovoj ruci bio bar 15 godina. To znači da ga je gospodin Duško vezan za ovaj sat jer je sa njim prošao mnogo toga.

Duško Ivanović i Royal Oak; izvor fotografije: Instagram profil Sat na Ruci

Radi se o vintage referenci 4100BA iz 90-ih godina prošlog veka, model sa integrisanom narukvicom i sivim ciferom. Royal Oak se tih godina izrađivao u manjim dimenzijama od 34, 36 i 38mm. Duško Ivanović je odabrao sat u 38mm što je u to vreme bila prava veličina. I danas je! Ipak kada zamišljate sat na ruci bivšeg košarkaša sigurno vam je u glavi nešto veći model, ali Ivanović se opredelio za u to vreme sat lepih dimenzija.

Cena ovog sata varira i zavisi od mnogo faktora. Pre svega su u pitanju stanje kućišta i cifera. Nažalost nemam fotografije njegovog sata izbliza te ne mogu precizno preneti u kojem je stanju njegov model, ali cena je između 30.000 i 40.000 evra. Opravdano, jer za taj novac kupujete jednu od čuvenih referenci u zlatu.

Željko Obradović i Vacheron Constantin

Na zglobu ruke njegovog rivala, Željka Obradovića, je ljuti rival AP-a: Vacheron Constantin! Iz nekog meni poznatog razloga ovaj brend mi je omiljeni. Šalim se. Znam šta je razlog. Elem, VC spada u kategoriju svetog trojstva u svetu satova koji čine još AP i PP (Patek Philippe). Željko nosi noviji model, roze zlato Overseas Chronograph referentne oznake 49150 sa braon ciferom i braon kožnim kaišem.

Željko Obradović i Overseas; zvor fotografije: Instagram profil Sat na Ruci

Vacheron Constantin je lansirao Overseas kao odgovor prvo na Royal Oak, a kasnije i na Nautilus. U godinama za nama ovaj model nije dosegao slavu njegovih rivala i rekao bih da je veoma potcenjen! Svakako da za cenu od 40.000 evra koliko košta ovaj model možete kupiti mnogo različitih satova, ali ne i Royal Oak i Nautilus sa komplikacijom hronografa i datuma u zlatu. Zato je VC i dalje u boljem položaju i treba ih kupovati (pod uslovom da ste u mogućnosti).

Pohvale za oba trenera i za njihov izbor. Ovi modeli pored luksuza koji nose njima dvojici sigurno predstavljaju nešto više od statusnog simbola. Za ove satove ih vežu uspomena, kao što nas vezuju uspomene za naše Seiko, Citizen satove. Sve se na kraju dana svodi na pravljenje uspomena sa satom na ruci ma kog brenda on bio!

Sportski pozdrav

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.