Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Zdravko Mamić i sat od 120.000 evra!

Kolekcionar i ljubitelj satova!

Jedna od najinteresantnijih ličnosti u svetu satova i iz javnog života koja dolazi iz Hrvatske jeste Zdravko Mamić. Ovaj biznismen i predsednik Dinama iz Zagreba je strastveni kolekcionar satova te smo ga u poslednjim godinama viđali sa veoma lepim i luskuznim modelima na zglobu ruke.

U njegovoj kolekciji dominira brend Audemars Piguet i generalno Royal Oak. O tome sam već pisao na Instagram profilu pre jedno godinu dana i onda je došlo do zatišja jer se pomenuti gospodin na kratko povukao iz javnog života. Danas je ponovo u žiži javnosti, a nakon intervjua za Moozart Sport portal bilo mi je jasno da ima novi sat u kolekciji koji do sada nisam viđao.

Zdravko je kolekciju obogatio novom referencom 26239OR sa plavim ciferom. Ovaj model napravljen je u roze zlatu sa predivnim plavim tapiserija ciferom. Radi e o hronografu sa zlatnim podbrojčanicima na pozicijama 3-6-9. Prečnik ovog sata je 41mm, poseduje safirno staklo sa prednje strane kao i safir sa zadnje strane u vidu poklopca kućišta. Vodootpornost ovog sata je svega 50m, ali Royal Oak Chronograph svakako nije predviđen za kupanje te je ovakva vodonepropusnost očekivana.

Veoma lep sat, kao i cena na tržištu. Model koji nosi Zdravko Mamić na danas se može kupiti za oko 115.000 do 125.000 evra tržišne cene u zavisnosti od godišta i stanja modela. Cena sata u radnji iznosi duplo manje, ali danas je postala nemoguća misija kupiti Royal Oak u butiku te je realnije da je Mamić ovaj sat kupio po tržišnoj ceni. Bilo kako bilo zaista lep primerak koji je popularni Maminjo uklopio sa odevnom kombinacijom.

izvor: Screenshot MozzartSport x Sat na Ruci

Zanimljivost u vezi Mamića je i ta da sve satove nosi na desnoj ruci. Koga još znate da nosi sat na ”pogrešnoj ruci” (znate da se šalim, nema pogešne ruke i ja nosim na desnoj)?

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.