Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Nomos Orion Neomatik

Sigurno ćete pronaći model za sebe jer je dostupan u čak 3 dimenzije.

Nomos Glashütte nedavno je predstavio novitete u okviru svoje elegantne linije Neomatik i to u čak 3 dimenzije, 36mm, 38,5mm i 41mm. Ovu liniju već dugi niz godina odlikuju jednostavnost i elegancija tako da se Nomos i ovog puta očigledno vodio izrekom : “Dobre stvari ne treba menjati”.

Izvor: nomos-glashuette

Svi noviteti su izrađeni u čeliku i imaju crne brojčanike sa malom sekundarom smeštenom na poziciji 6. Razlike su minimalne te model u 36mm (36.4mm tačnije sa lug to lug rastojanjem od 45mm) ima zlatne časovne indekse a srebrne kazaljke, 39mm veliki model (lug to lug 47.5mm) ima srebrne kazaljke i srebrne indekse dok model u 41mm (lug to lug 50.5mm) ima srebrne časovne indekse dok su kazaljke zlatne isto kao i mala sekundara. Najveći od modela jedini ima pridodatu funkciju datuma čiji je prozor smešten na poziciji 3 i ima zlatan font.

Izvor: nomos-glashuette

Staklo koje štiti brojčanik je zaobljeno safirno a krunica nije ušrafljujuća tako da je vodootpornost svega 50m, međutim kako se radi o elegantnom satu to i ne treba da iznenađuje. Poleđina kućišta sata je transparentna i pruža nam uvid u lepotu mehanizma.

Izvor: nomos-glashuette

Što se mehanizma tiče modele od 36mm i 38.5mm pokreće automatski kalibar DUW3001 koji radi na 21.600 vibracija po satu i pri tome obezbeđuje rezervu rada od 43h dok unutar modela od 41mm kuca kalibar DUW6101 koji radi na 28.800 vibracija po satu i ima rezervu rada do 42h.

Izvor: nomos-glashuette

Sva tri noviteta dolaze na crnim kožnim kaiševima i biće deo stalne kolekcije. Cena za model u 36mm je 3,580$, za model od 39mm cena je 3,920$ dok za model sa datumom treba izdvojiti 4,200$. Za više informacija posetite sajt www.nomos-glashuette.com.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.