Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Ekskluzivno: Novi Maurice Lacroix Pontos S ! (Uživo slike)

Izveštaj sa lica mesta: Dubrovnik pa 10 mesta prazno!

Tek što smo stigli u Dubrovnik a već nam je postalo jasno: ‘‘ovde se sprema nešto veliko”. Sinoćni koktel dobrodošlice i večera sa skoro 200 zvanica iz Evrope i Severne Amerike je značila da se brend Maurice Lacroix sprema za lansiranje novog ronilačkog sata u okviru Pontos S serije. Novitet je stigao a ja vam među prvima u svetu prenosim ekskluzivu o sva tri nova modela.

izvor: Maurice Lacroix

Čitajte pažljivo – prvi ste!

Novi Pontos S diver

Maurice Lacroix prvi put je Pontos S ronilački model predstavio 2013. godine. Prošla je čitava decenija od tada i vreme je za nove stvari, boje i materijale. U kreiranje novog modela uključena je i domaća hrvatska zvezda Lidija Lijić, profesionalni ronilac i vlasnik jednog rekorda. Naime, Lidija je osoba koja drži rekord za najduži zaron na dah pod vodom gde je provela 5 minuta i 43 sekunde!

izvor: Maurice Lacroix

Švajcarski brend je u njoj prepoznao odličnog ambasadora za nove modele u čijem je procesu proizvodnje i dizajniranja učestvovala šarmantna Lidija. Dubrovnik se nametnuo kao savršeno mesto za prezentaciju noviteta. Podsećam vas da se radi o planternom predstavljanju ovih satova i da imamo tu čast da vam prenesemo ekskluzivu u isto vreme kada i najveći svetski mediji.

izvor: Maurice Lacroix

Novi Pontos S ronilački model proizvodi se u 42mm prečniku kućišta sa debljinom od svega 12mm. Akcenat je na reči samo, jer ronilački sat od 42mm obima po nekom nepisanom pravilu prebaci 12mm debljine i neretko se to završi na nekih 14mm. Kako na ovom putovanju nosim Aikon Venturer GMT prečnika 43mm koji ima istu debljinu mogu da posvedočim o važnosti tanjeg kućišta na većem satu. Imate utisak da sat zapravo i nije toliko veliki i mnogo je udobniji na ruci.

Moj sputnik u Dubrovniku: Aikon Venturer GMT (dostupan u Bomar); izvor: Sat na Ruci Watch Media

Kučište je izrađeno od čelika u završnoj polirano-brušenoj obradi što je standard za savremene satove. Dobitna kombinacija sportskog i elegantnog iako je ovo, složićete se, isključivo sportski sat. Dolazi na gumenim kaiševima koji deluju veoma zanimljivo i udobni su. Priču o kućištu zatvaramo sa dvema krunicama koje se nalaze na Pontos S. Ona standarna na poziciji 3 služi za setovanje vremena i datuma dok se krunica na poziciji 2 koristi za podešavanje unutrašnjeg ronilačkog bezela.

izvor: Maurice Lacroix

Ronilački satovi dolaze sa bezelom na kućištu ili unutar brojčanika. Pontos S poseduje drugu verziju bezela čime se kompaniji olakšava posao oko vodootpornosti koja je na ovom satu na visokih 300m klasifikacije. Estetika je danas podjednako važna kao i funkcionalnost ako ne i važnija, bar u onom marketinčkom delu, jer danas lepota prodaje proizvod. Maurice Lacroix se odlučio za tri boje: belu, crnu i teget plavu. Prve dve boje dolaze na čeličnim modelima dok se teget može naći samo na bronzanom.

izvor: Maurice Lacroix

Prvi put u svojoj istoriji brend Maurice Lacroix je izradio ronilački sat u bronzi. Materijal koji lako patinira, materijal koji je po svemu drugačiji od ostalih i koji ima najviše duše u ovom vremenu u kojem smo mi prisutni. Nisam do sada posedovao bronzani sat, ali svako ko jeste pun je anegdota i reči hvale. Ovaj model je limitran na svega 500 primeraka i dolazi sa dve opcije kaiša: plavi gumeni ili vintage plavi kožni. Oba mu stoje odlično a moj izbor bi bio ipak kožni iako i nije najpogodniji za ronjenje.

izvor: Maurice Lacroix

Centralna sekundara klizi iznad hrapavog brojčanika na kojem se nalazi minimalni tekst. Na dnu cifera nalazi se oznaka za automatski mehanizam koji pokreće ove novitete. Radi se o kalibru ML115 koji radi na 28.800 vibracija po času, tačnije 4 Hz i obezbeđuje rezervu od 38h. Dodatna funckija datuma nalazi se na poziciji 6 a podloga diska za datum je u boji brojčanika. Aplaudiram nad ovim detaljem. Bravo!

izvor: Maurice Lacroix

Cena modela u čeliku je 1990 CHF, dok je model sa bronzanim kućištem nešto skuplji, i cena mu je 2350 CHF. Takođe biće i dopuna fotografija modela sa lica mesta kako dan bude odmicao jer ovaj tekst pišem uživo iz Dubrovnika, zavaljen u ležaljku pod najlepšim Suncem na Mediteranu. Odužio sam tekst koji je trebao biti kraći, mnogo kraći. Ali ne zamerite mi, Dubrovnik pruža inspiraciju na svakom koraku i to moram preneti kroz tekst. U vlogu ćete tek uživati.

Kao sa razglednice, ako ne i lepše; izvor: Sat na Ruci Watch Media

Iz Dubrovnika s ljubavlju, vaš Strahinja!

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.