Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Grand Seiko SBGW301

Da li je nadimak “Japanska Calatrava” opravdan?

Grand Seiko je rešio da godinu za nama završi u velikom stilu pa je nedavno predstavio novitet u okviru svoje elegantne linije satova. Mala dimenzija kućišta, lep, pregledan i jednostavan brojčanik i ” Zaratsu” završna obrada jesu detalji koji će ovom modelu dati taj “Calatrava” izgled.

Izvor: Grand Seiko

Nova referenca u Grand Seikovom portfoliju nosi naziv Elegance Manual SBGW301 i na prvi pogled dosta podseća na stariju referencu SBGW231, ali je Grand Seiko obratio pažnju na “detalje” kako bi ovaj novitet učinio boljim od prethodnika. To su pre svega izmene u dizajnu kućišta i safirnog stakla, kao i korekcija “tragova lepka” izmedju stakla i brojčanika na koji su se neki od kupaca žalili kod prethodnog modela. Takođe oblik lugova je modifikovan pa je SBGW301 kompatibilan sa “pirinač” narukvicom modela SBGW305.

Izvor: Grand Seiko

Grand Seiko SBGW301 ima prečnik kućišta od 37.3mm sa razdaljinom od luga do luga 44.3mm i debljinom od 11,7mm. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika i polirano je Grand Seikovom “Zaratsu” tehnikom. Lugovi sata su lepo zakrivljeni tako da savršeno prate ivicu zgloba a poleđina sata je prekrivena safirnim staklom koje je pričvršćeno pomoću 6 šrafova.

Izvor: Grand Seiko

Kada je o brojčaniku reč, njega karakterišu jednostavan dizajn i preglednost tzv. “time only” funkcije. Boja slonovače u kombinaciji sa visoko poliranim “štapić” časovnim indeksima i kazaljke u obliku “mača” su sve što je potrebno da jedan “dress” sat ima.

Izvor: Grand Seiko

Unutar kućišta se nalazi in-house kalibar 9S64 na ručno navijanje koji radi na 4Hz tj. 28.800 vibracija po času i obezbeđuje rezervu rada od 72h, uz dnevno odstupanje +5/-3 sekunde.

Izvor: Grand Seiko

Grand Seiko Elegance Manual SBGW301 dolazi na crnom kaišu od krokodilske kože i biće dostupan od januara 2024. godine u svim Grand Seiko salonima po ceni od 5.100 EUR. Za više informacija posetite www.grand-seiko.com.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.