Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

IWC od danas nudi personalizaciju satova

Velika vest u svetu luksuznih satova!

U jeku naše priče o personalizaciji satova o kojoj je Ognjen započeo pre nedelju dana, dogodilo se to da je jedna luksuzna kompanija ponudila svojim klijentima sličnu opciju. Tako nešto nismo imali prilike da vidimo od nekog mejnstrim brenda koji proizvodi luksuzne satove. Personalizacija iliti kastomizacija je do sada bila rezervisana uglavnom za one jeftinije satove ali IWC se odlučio da to promeni.

Da, radi se o kompanije IWC koja je odabrala za početak samo jedan model koji će klijenti moći da sastave po svom nahođenju. U pitanju je Portugieser Chronograph koji će imati isti raspored detalja na ciferu, isti mehanizam dok će stranke moći da biraju između sledećih stvari: dva materijala kućišta (čelik ili roze zlato); 16 različitih brojčanika (koji su uglavnom vedrih i jakih boja) i čak tri vrste narukvica.

izvor: IWC

Ova opcija za početak biće dostupna samo u Dubai Mall i Shanghai Taikoo Hui Mall. Ako sve prođe po planu IWC planira da opciju personalizovanja proširi i u ostale butike širom sveta i na neke druge modele koje proizvodi.

Moram priznati da mi se dopada ovaj potez. Iskreno, ono što mi se ne dopada je ovaj model te ne bih mogao da kažem kako bi izgledao moj idealni Portugieser Chrono, ali kao ideja ovo ima budućnost. Živimo u vremenu krize a u isto vreme živimo u vremenu sa najviše para na planeti Zemlji. Ljudi sve više teže prepoznatljivosti te nije dovoljno samo da imaju nešto luksuzno, već nešto luksuzno što nema niko drugi. Zato im treba ponuditi nešto slično ovome.

izvor: IWC

Još jedna dobra strana je što će klijenti moći na licu mesta u butiku da isprobaju sat koji sastave i ako im se ne dopadne mogu odmah da biraju drugu boju ili kaiš, a zaposleni će im na licu mesta napraviti novi sat. Opcija da se sat sastavi i proba na licu mesta je možda i najveća prednost.

izvor: IWC

Svaki model sastavljen u okviru ovog programa na brojčaniku će dobiti svoju oznaku: slovo I oivičeno crnim krugom. Ta oznaka nalaziće se u podbrojčaniku na poziciji 6 (pogledaj prve dve fotke u tekstu). Cena ovih satova biće 1.500 dolara veća u odnosu na regularnu salonsku cenu ovog modela.

Kako vi komentarišete ovaj potez?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.