Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Kolekcija Satova: Časovničarka Marija Nikolić

I dame vole satove!

Prva dama koja je predstavila svoju kolekciju satova na kanalu Sat na Ruci je časovničarka Marija Nikolić. Ova mlada Beograđanka je po struci filolog ali strast prema satovima je vremenom preovladala i tako se pronašla u polju koje voli. Nasledila je časovničarsku radnju na Novom Beogradu u kojoj je uz svog oca učila zanat i danas je jedna od retkih dama koja se bavi ovim poslom u Jugoistočnoj Evropi.

Sat na Ruci ima tu privilegiju da Mariju nazove članom tima, jer ste u prošlosti mogli da čitate neke njene sjajne tekstove. Marija je ljubitelj vintage sveta i neretko se u našim neformalnim razgovorima zanesemo pričajući o starim modelima i o tome kako su se nekada satovi imali dušu. Sasvim prirodno je bilo da ona bude sledeći gost u predstavljanju kolekcije satova u serijalu koji je bez premca najgledaniji ikada na platformi Sat na Ruci.

Isečak iz klipa ”Kolekcija Satova – Marija Nikolić”

Kao što ćete videti u našem videu, Marija je ljubitelj manjih dimenzije, onih koje žene treba da nose. U njenoj velikoj kolekciji dominiraju satovi do 36mm. Zbog oca koji je celog svog života bio časovničar, veoma poznat u Beogradu, Marija je od malih nogu bila okružena kvalitetom i već tada je naučila prave vrednosti što se danas vidi u njenoj raznovrsnoj kolekciji.

Isečak iz klipa ”Kolekcija Satova – Marija Nikolić”

Tako u njenoj kolekciji danas dominiraju vintage modeli na ručno navijanje od kojih skoro svaka dama danas beži. Važe za komplikovane za rukovanje, ali pričajući sa Marijom o tome shvatio sam koliko je svetu satova zapravo potrebna osoba poput nje. Dama poput nje sa lakoćom vam može preneti strast prema satovima i objasniti zašto je lepo posedovati satove sa ovakvim tipom mehanizma i da naravno nisu bauk.

Isečak iz klipa ”Kolekcija Satova – Marija Nikolić”

Pored njih u njenoj kolekciji se nalazi i par kvarcnih modela, a jedan Seiko joj je posebno drag. Toliko drag da je to sat koji je do sada najduže nosila u svom životu, kroz čitavo školovanje. Jedan lep Seiko nasledila je od tetke i radi se o modelu koji sigurno nikada niste videli.

Uz pomenute brendovu tu su joséphismes Swatch, Rolex, Cartier, Omega, Longines… ovako kada ih stavim jedan do drugog lepo zvuče, ali su još lepši modeli koje je Marija vremenom odabirala za kolekciju. Uživaćete u našem dvadesetominutnom razgovoru.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.