Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

(Napokon) Novi Longines HydroConquest

Ko čeka taj i dočeka. Stigao je novi HydroConquest!

Tema koji je najbolji ronilački sat do 2.000 evra nikada nije bila zanimljivija nego poslednje 3 godine. Svet ronilačkih modela u ovom cenovnom rangu je preplavljen kvalitetnim i lepim satovima jer više nije dovoljno da ronilački sat bude funkcionalan. Sada je i estetika važna.

Dugo je u ovom cenovnom rangu vladao neprikosnoveni Longines HydroConquest. Dugo je bio najprodavaniji sat ove kategorije ali se odjednom desila stagnacija. Dizajn se nije menjao, noviteti su ličili na stara izdanja, izlazili su samo modeli različitih veličina i to je dovelo do toga da u prvi plan iskoče neki drugi sjajni dajveri poput Rado Captain Cook, Oris Divers Sixty Five, Mido Oceanstar…

izvor: Longines

U našem malom timu dobar broj nas je posedovao u nekom trenutku Longines HydroConquest a Ognjen je o njemu detaljno pisao. Iskreno dugo sam čekao da se nešto novo dogodi sa tim satom i baš pre par dana Longines me je obradovao vestima: stigao je novi HydroConquest.

izvor: Longines

Navikli smo da HydroConquest ima poklapajuće boje bezela i brojčanika što je u slučaju ovog noviteta prekršeno. Dobili smo ronilački sat sa zelenim keramičkim insertom bezela na kojem su označeni brojevi obojeni krem bojom. Da, čim se pojavi krem boja na satovima oseća se miris vintage dizajna u vazduhu. Tako i bi!

izvor: Longines

Novi HydroConquest je potpuno vintage inspired (inspirisan bojama ronilačkih satova iz 20-og veka). Brojčanik se razlikuje od bezela, sive je boje sa tesksturom, tačnije sa hrapavom sivom podlogom. Veliki arapski brojevi 6, 9 i 12 ispunjeni su krem luminacijom a u istom tonu urađeni su i časovni indeksi. Čak je i ispis datuma na poziciji 3 slične boje.

izvor: Longines

Ovaj novitet predstavljen je u veličini od 41mm i sa debljinom čeličnog kućišta od 11.9mm. Može se kupiti na zelenom tekstilnom kaišu ili na metalnoj narukvici. Nisam fan njihovih narukvica te bih odabrao natovku.

Sat pokreće automatski mehanizam L888.3 čija je baza ETA A31.L02. Nije nepoznanica da se u većini Longines satova nalazi ETA koja je malo dorađena i prilagođena ovim modelima. Rezerva snage je 72h.

izvor: Longines

Sat je dostupan odmah za poručivanje u Longines buticima, te možete kontaktirati BOMAR za više informacija o ovom modelu. Njegova cena startuje sa 1.950 evra.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.