Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Nova Omega Semaster Diver 300m

Privodimo kraju prezentovanje novih Omega Seamaster sa najpopularnijom među njima.

Počelo je pre 75 godina ali onaj pravi početak kada su svi želeli da imaju baš tu Omegu nastupio je 90-ih godina kada je čuveni Pirs Brosanan u ulozi 007 na ruku stavio Seamaster. Danas, malo izmenjenijeg dizajna ali u osnovi sa istom paletom boja Omega predstavlja svoj najpopularniji diver u novom izdanju.

OMEGA Seamaster Diver 300

Dimenzija ostaje nepromenjena. Mnogi su (dižem ruku u prostoriji) bili za vraćanje stare dimenzije od 41mm, ali Omega je odlučila da nastavi sa proizvodnjoj Seamster Diver 300 u 42mm čeličnom kućištu. Od novih implementiranih stvari ovaj sat nosi Summer Blue nijansu i zatvorenu poleđinu kućišta. Čak je i narukvica (najkritikovaniji deo na ovom satu) ostala ista. Za ljubitelje Seamastera ovo je sjajan detalj ali novi koji ulaze u svet luksuznih satova nisu oduševljeni ovom narukvicom.

izvor: Omega

Brojčani i keramički insert bezela napravljeni su u novoj nijansi plave boje. Odlilčno mu stoji uz plavu luminaciju. Kazaljke su ostale poluskeletonizovane i ja to ne bih ikada menjao na Seamasteru Diver 300. Posejdon od sada čuva nove Seamaster modele dok jaše morske konjiće na poklopcu kućišta koje zaklanja pogled na kalibar 8800, onaj koji pokreće ovaj sat.

izvor: Omega
izvor: Omega

Cena modela na metalnoj narukvici iznosi 6.150 evra dok je cena na gumenom plavom kaišu 5.800 evra. Meni se dopada kaki mu stoji guma baš kao u slučaju Aquaterre u 41mm i 43mm World Time.

izvor: Omega

OMEGA Seamaster 300

Model koji je nepravedno u senci krupnijeg brata. Ja bih se pre odlučio za model 300 nego za model Diver 300. Ovaj prvi dolazi na metalnoj narukvici i izgled mu se nije menjao od 1957. godine kada je predstavljen u okviru Omega Professional Trilogije. Dizajnom i veličinom uvek mi se više dopadao od ronilačke verzije koju je nosio James Bond. Ko zna, da je Pirs Brosnan na ruku stavio Seamaster 300 danas bismo pisali drugačije, sa nekim drugim ulogama.

izvor: Omega

Novi Seamaster 300 poseduje novu boju brojčanika i bezela, luminacija je ista kao na svih ostalih 7 noviteta a pokreće je kalibar 8912, takođe in-house. Moram opet da napišem koliko mi se sviđa ovaj sat a pre svega zbog streličaste satne kazaljke, takozvani Broad Arrow. Prelep detalj. Cena ovog modela je 6.500 evra što ga čini skupljim od popularnijeg modela. Možda je zato manje popularan?

izvor: Omega

OMEGA Seamaster Planet Ocean 600

Najbolje ga je opisati kao Seamaster Diver 300 na steroidima, ali samo vizuelno. Prečnik ovog modela je manji i iznosi samo 39.5mm, ali je debljina veća. Narukvica je deblja i sve to je ispraćeno većom vodootpornošću koja iznosi 600m. Namenjen onima koji zaista rone i žive taj život na moru. Boje su iste ka na prethodnim modelima a i naziv ste naučili, dosadan sam i sam sebi ponekad u ovim tekstovima.

izvor: Omega

Cena ovog modela je 7.200 evra.

izvor: Omega
izvor: Omega

To bi bilo to za ovu prezentaciju. Omega je svetu predstavila 8 sjajnih noviteta među kojima su moja tri favorita, redom: Omega Aquaterra Worltimer 43mm, Seamaster 300 i Aquaterra 41mm. Pre koju godinu bio sam blizu odluke za kupovinom Aquaterra 41mm sa zelenim brojčanikom ali me je odvratila veličina. Na ruci je više 42-43mm. Isti je slučaj i sa Worldtimer modelom i nažalost taj model nikada neću moći da nosim. Iako mi se mnoog dopada.

izvor: Omega

Ali zato smatram da je najkompaktniji od ova pomenuta tri Semaster 300 kome bih dao prednost u smislu praktičnosti. Sve u svemu sjajni noviteti koje je Omega predstavila na Mikonosu.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.