Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Zenith Chronomaster Sport

…legendarni hronograf po prvi put sa čeličnim bezelom!

Polako ali sigurno Zenith proširuje svoju Chronomaster Sport liniju sjajnim modelima. Nakon verzija sa belim i crnim brojčanicima, Zenith je prve nedelje oktobra izbacio Chronomaster Sport model sa roze bojom brojčanika, a inspiraciju za taj potez našao je u činjenici da je oktobar mesec podizanja svesti o karcinomu dojke.

Izvor: Zenith

Samo nedelju dana kasnije, Zenith je prijatno iznenadio sve ljubitelje Chronomaster kolekcije te je lansirao novi Chronomaster Sport sa plavom bojom brojčanika i čeličnim bezelom. Dosta smeo potez Zenith-a da keramički bezel zameni čeličnim, a da li će to naići na simpatije publike ostaje da vidimo.

Izvor: Monochrome-watches

Novi Chronomaster Sport dolazi u čeličnom kućištu prečnika 41mm, ima razdaljinu od luga do luga 47mm i debljinu od 13.6mm, što su zaista skladne dimenzije kakve jedan ovakav sportski sat i zaslužuje.

Izvor: Monochrome-watches

Kada je boja brojčanika u pitanju, Zenith je odlično uklopio čelični tahimetrijski bezel sa metalik plavom nijansom brojčanika koja ima lep sunray-brushed efekat. Na brojčanik su smeštena tri hrono podbrojčanika u sivoj, boji antracita i plavoj boji, dok je prozor za datum smešten između pozicije 4 i 5. Časovni indeksi kao i kazaljke su u boji rodijuma i premazani su crnim lakom pa napunjeni Super-Luminovom kako bi imali dobru luminaciju, a ceo brojčanik je zaštićen safirnim staklom koje je tretirano antirefleksnim premazom. Vodootpornost je klasiikovana do 100m.

Izvor: Monochrome-watches

O mehanizmu Chronomaster Sport modela ne treba trošiti previše reči, dovoljno je reći da ispod transparentnog kućišta kuca legendarni El Primero kalibar koji meri 1/10 deo sekunde, radi na 36.000 vibracija po satu odnosno 5Hz i pri tome obezbeđuje fenomenalnih 60h rezervne snage.

Izvor: Monochrome-watches

Novi Zenith Chronomaster Sport dolazi na čeličnoj 3 link narukvici sa poliranim središnjim linkovima i najavljena cena za ovaj model je 11.300 EUR. Za više informacija o novitetu posetite Zenith-ov sajt ili se obratite Maestro Jewelers u Beogradu.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.