Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Tag Heuer Aquaracer Professional 300 modeli

Iksionov točak, mjerilo kredove negacije, jedinstveno satno pročelje orijentisano kroz skrivenost tajne unutar lamnidaeinog oklopa, alterego podvižničkog pripatka, zaštitnik ekspedicionog duha, morski putnik i jedinstveni Aquaracer!

Tag Heuer, brend prepozantljiv po unikatnom sportskom dizajnu i uzvišenom istorijskom renomeu, unutar okrilja višedecenijske slave prepoznatljivih Formula 1 modela, produkuje jednako važne časovnike čija vrhunska obrada predstavlja nadogradnju već stečenog ugleda visokoobožavane serije Aquaracer. Pomenuta serija započinje svoje “nautičko-horologijumsko” obitavanje još 1978. godine, da bi vremenom evoulirala u vizuelno prepoznatljivu seriju. Danas vam prezentujemo nove modele Aquaracer Professional 300 serije, sa klasičnim dizajnom, ali i novom nadogradnjom uz GMT funkciju!

izvor: Tag Heuer

Vizuelni dojam predstavljenih noviteta naizgled je nepromjenjen u odnosu na prethodnike, no ukoliko podrobnije posmatramo modele, svakako da je istinski užitak pojmiti naizgled nevažne izmjene, a zapravo krucijalnost unikatnosti i vrhunca kvaliteta koji zaista predstavlja podsjetnik na odusustvo ovih karakteristika kod prethodnika plasiranih nam modela, sada dostupnih u pet varijacija. Do obnove kolekcije došlo je 2021. godine, kada su se prvi put pojavile izričito oštrije konture, no usklađene sa istorijskim nasleđem, te se smjernost izrade i danas ogleda kroz svaki aspekt posmatranja novih časovnika Aquaracer serije.

Manji promjer kućišta svakako da će ubirati brojnije simpatije potencijalnih titulara, u odnosu na prethodne modele promjera 43 mm, noviteti su nešto kompaktnije veličine koja iznosi 42 mm, a debljine su 12 mm modeli sa datum funkcijom (za razliku od prethodnika čija je debljina iznosi 12.5 mm), a GMT modeli 13.45 mm. Nomen est omen, iz samog naziva sata zaključujemo da isti posjeduje vodootpornost do 300 m, što omogućava zašravljujuća krunica kao i zadnji dio kućišta, na kojem je ugraviran kultni print serije, ronilački šljem. Wave tekstura brojčanika usklađena je sa samom namjenom časovnika, sada je dostupna i u novim bojama sa detaljnijom obradom koja pruža istinski dojam morskih valova na Vašem zglobu.

Na ciferu su smješteni diver krupni indeksi bijele boje sa luminiscentnom funkcijom, te sabljaste kazaljke koje takođe posjeduju luminiscenciju, funkcija datuma smještena je na poziciji šest, a posjeduje bijelu pozadinu. GMT modeli ove serije, posjeduju dvobojni bezel (plave i crne, kao i crne i zelene kombinacije), te je i sama diskretna GMT kazaljka u svijetlo plavoj, odnosno svijetlo zelenoj boji sa streličastim protiv-tegom na vrhu koji posjeduje luminiscenciju, usklađena sa pomenutim. Osim GMT modela tu su i noviteti sa datum funkcijom u svijetlijoj plavoj, crnoj i maslinasto zelenoj boji brojčanika, kazaljke za sekunde vidno su istaknute u odnosu na boje cifera kako bi se obezbjedila adekvatna čitljivost.

Osim prezentovanja novih cifera i izmjenjene veličine kućišta, mehanizam sata je još jedna promjena, koja je i zaista krucijalne prirode. Tag Heuerova sestrinska kompanija Sellita, proizvela je mehanizam na automatsko navijanje kalibra TH31-00, namjenjen modelima bez GMT funkcije, dok GMT model pokreće kalibar TH31-03. Frekvencija oba mehanizma iznosi 4 Hz, a rezerva istih seže do čak 80 časova, a posjeduju i garanciju u periodu od 5 godina. Nova izrada narukvice svakako da jeste važna karika predstavljenih modela, ista je trovezna odnosno sačinjena je iz tri linka, ali postoji i mogućnost izmjene te stavljanja gumenog kaiša.

Visokokvalitetna izrada narukvice posvjedočena je i mogućnošću podešavanje opsega iste u veličini od 1 cm, dok posjeduje i integraciju sistema za mikropodešavanje, što doprinosi udobnosti pri nošenju, kao i prilagodljivosti iste uz ronilačko odijelo. Noviteti Aquaracer serije dostupni su u buticima brenda, kao i njihovim prodavcima, a cijena modela sa datumom iznosi 3 800 USD, dok GMT modeli koštaju 4 200 USD.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.