Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Cartier Santos Dumont

Watches & Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti !

Cartier je startovao na ovogodišnjem Watches&Wondersu vrlo jako i vrlo zanimljivo. Publici je ponudio novi Santos Dumont Rewind, sat koji pokazuje vreme “unazad”. Novi modeli iz Dumont kolekcije karakteriše prepoznatljiv dizajn, sada na novim bojama brojčanika.

izvor: Cartier

Ono što svakako prvo “upada” u oči kada je novi Cartier Santos Dumont Rewind jesu rimski časovni indeksi koji su poređani “naopako”. Tako je brojevi na ovom novitetu idu od XII ka I sa desna na levo! Hrabar potez od Cartiera koji ipak važi za malo više “tradicionalan” brend. Dimenzije modela su 31,5 x 43.5mm uz debljinu od svega 7.3mm. Lepo je videti na jednom ovako elegantnom modelu i kućište od platine kao i crvenu boju brojčanika uparenu sa crvenom “kabošon” krunicom.

izvor: Cartier

Mehanizam na satu je Cartier-ov MC230 koji se navija “unazad” logično, a ovaj novitet je limitiran u seriji od 200 primeraka.

izvor: Cartier

Da je Cartier pustio “mašti na volju” govore nam još tri nova Santos modela sa lakiranim brojčanicima i arapskim časovnim indeksima! Ovo je nešto na šta se niko nije nadao niti očekivao od Cartiera, koji je prepoznatljiv po arapskim indeksima. Zeleni Santos dolazi u platini, sivi u žutom zlatu dok je roze zlato rezervisano za plavi model. Svi noviteti dolaze na kožnim kaiševima u bojama brojčanika sa istovetnim detaljima na bezelu i svaki je limitiran u 200 primeraka.

A ko je tek očekivao Santos Dual Time?

izvor: Cartier

Nikad ranije nismo imali Santos model sa prikazom druge vremenske zone. Ovaj novitet dolazi nam u čeličnom kućištu dimenzija 40.2mm x 47.5mm sa debljinom od 9.4mm ima sivi brojčanik a prikaz druge zone omogućen je preko dodatne kazaljke koja je smeštena u indikatoru na poziciji 6 na kojoj se nalazi i dan noć indikator.

izvor: Cartier

Za sve dodatne informacije o novitetima posetite www.cartier.com

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.