Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi ”beli” Audemars Piguet Royal Oak

Tiho lansiranje nije moglo da prođe neopaženo.

Audemars Piguet je poznat po belim satovima. Nedavno su predsatavili piece unique Only Watch Edition. A jedan od najlepših satova koje sam video u svom životu je i njihov AP Royal Oak Perpetual Calendar White Ceramic. Bela boja dolazi od keramike, tačnije obojene keramike da budem precizniji. U vezi ovog materijala i ove boje postoji veliki strah kompanija jer se bela boja mnogo teže dobija od crne boje (koja je već mnogo komplikovana za obrađivanje). Takođe mnogo teže joj se nanosi završni sjaj pri poliranju. Tretmani za dobijanje crne i bele boje su drugačiji.

izvor: Audemars Piguet

Pisao sam o tome i pričao u mom klipu na Youtube o Zenith Pilot Black. Obojeni satovi su veoma retki, skupi su ali su i teži za održavanje. Iz tog razloga nisu zastupljeni u velikom broju kod luskuznih brendova ali i to se polako menja. Uz Zenith, koji ima jednu od najkvalitetnijih tehnologija izrade crnih satova, dominira i Audemars Piguet sa svojim belim keramičkim modela.

Nakon niza muških modela AP se odlučio da proizvede jedan model za dame u beloj keramici. Oni znaju kako se to radi pa je finalni proizvod odličan, a kvalitet neupitan. Uz keramičko belo kućište stiže i bela integrisana keramička narukvica. Prečnik ovog modela je 34mm dok je njegova debljina svega 8.8mm.

izvor: Audemars Piguet

Da bi dobio tu elegantnu notu za dame, ovaj sportski sat srebrnog brojčanika ima roze zlatne indekse i kazaljke. Roze zlato se sjajno uklapa uz belu keramiku. Takođe roze zlato možemo pronaći i kao poklopac kućišta na kojem se nalazi safirno staklo koje pruža uvid u kalibar kućne radinosti 5800, proizveden posebno za 34mm Royal Oak modele pre tri godine. To je automatski mehanizam sa roze zlatnim rotorom koji obezbeđuje rezervu od 50h.

izvor: Audemars Piguet

Cena ovog noviteta, koji je odmah dostupan za poručivanje, je 53.000 dolara!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.