Menu
satnaruci.jpg
Autor: Dušan Tadin

Novi Oris Aquis 4000 u čudovišnom kućištu

Sat koji ne može ostati neprimećen!

Siguran sam da ste sa brendom Oris do sada sigurno već imali prilike da se susretnete. Do sada su na našem portalu sa puno pažnje ispraćeni svi njihovi noviteti. Ovoga puta je Oris servirao porciju koja nije za svakoga! Ovaj model namenjen je ljubiteljima satova sa „malo“ jačim zglobom!

Aquis modeli su meni lično uvek bili jako privlačni, ali do sada nisam imao sreće da neki Aquis ulepša moju kolekciju. Nude kvalitetne ronilačke satove za svačiji zglob. Bar sam do sada mislio da je tako, a sada sam ubeđen da jeste.

izvor: Oris

Oris Aquis Pro 4000m je jednom rečju zver! Prečniku kućišta od 49,5mm, debljini od 23,4mm i razmaku između lugova od 55mm obradovaće se, kao što sam već rekao, ljubitelji satova sa većim zglobom. Pored ovih dimenzija koje su impozantne, meni lično najzanimiljiviji podatak je vezan za krunicu sata. Prečnik ušrafljujuće krunice iznosi čitavih 10mm! Poređenja radi, pojedini elegantni (dress) satovi su debljine oko 10mm. 

izvor: Oris

Za pokretanje ovog giganta zadužen je Orisov mehanizam kalibra 400 sa čitavih 5 dana rezerve snage i poseduje prikaz datuma na poziciji 6. Staklo je safirno, sfernog oblika i poprilično je izdignuto iznad površine samog bezela, što dodatno utiče na izgled samog sata, čini ga vizuelno još većim! Poklopac sata je takođe ušrafljujuć, kao i gore pomenuta „krunica“, helijumski ventil postavljen je sa bočne strane kućišta na poziciji 9, a sve to kako bi se osigurala vodootpornost sata koja je sertifikovana na velikih 4000m!

izvor: Oris

Bezel ima gumirani osigurač koji ujedno predstavlja i neku vrstu zaštite celog kućišta. Osigurač ima zadatak da zaključa akciju jednosmernog bezela, odnosno, ukoliko želite da podesite tajmer na bezelu potrebno je da osigurač okrenete i otključate bezel. Kada ste podesili tajmer, vratite osigurač nakon čega je bezel zaključan i obezbeđen od slučajnog pokretanja prilikom ronjenja. 

izvor: Oris

Boje ovog Aquisa su prave letnje! Cifer ima prelepe teksture koje asociraju na morske talase. Aquis pro 4000 nam dolazi na kvalitetnom gumenom kaišu sa poznatim Orisovim sistemom kopčanja. Možda je praktičnije imati ovakvu zver na gumenom kaišu, pogotovo ako se bavite ronjenjem, ali bih jako voleo da vidim kako bi sve to izgledalo sa narukvicom! Bilo bi preteško? Oris Aquis Pro 4000 izrađen je od titanijuma i teži „samo“ 200 grama! Cena ovog Orisovog noviteta iznosi 5.700 CHF

izvor: Oris

Da li biste izdvojili ovu cifru za ovu Orisovu zver? Može li Oris Aquis Pro 4000 stati pored Rolex Deepsea modela, Omege Ultra Deep ili Ploprof

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.