Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi i ujedno poslednji Moonswatch za 2023. godinu

Orfejeva pjesma swatchove revolucije, ili pak Ikarov let ove ekstravagantne kompanije došao je do finalnog produkta famozne 2023. godine.

Revolucija otpočeta 2022. godine, kulminirala je već skoro iščezle 2023. godine, da bi epopeja biokeramičkih satova za ovu godinu bila okončana najnovijim modelom Moonswatch serije. Turbulentnost pomenute započeta martom ove godine, predstavlja nam zaključak u najnovijem modelu Hladnog Mjeseca.

Predstojeći praznici svakako da su inspirativno djelovali po same kreatore Moonswatch serije, te je sam deja vu dizajn pretrpio minimalne izmjene u prazničkom duhu. Sam model nosi nadimak i ujedno primarnu odliku noviteta, Pahuljica. Pomenuti naziv nas svakako asocira na Tudorov model Snowflake, kao i sam Grand Seiko Snowflake, vrijeme će pokazati da li će pomenuti uživati jednaku slavu i prepoznatljivost.

Moonswatch, Cold Moon, Snowflake; izvor: Swatch

Izmjene koje se konkretno odnose na prepoznatljiv dizajn svakako da nisu učinjene. Promjer kućišta od 40 mm, biokeramičko kućište, debljina od 13.25 mm, razdaljina od luga do luga 47.3 mm, kvarcni mehanizam, sintetički kaiš, te vodootpornost od 30 m, svakako da je karakteristična i za sve prethodno predstavljene modele.

Primarna izmjena tiče se pozlaćene kazaljke sa snowflake motivom, koja je ujedno i primarna odlika ovog modela, te je u cjelosti svoje izrade prilagođena prazničnom duhu, kao savršen poklon za predstojeće nam praznike. 2024. godina svakako da će biti iznenađenje, najavljeno nakon saradnje kompanija Swatch i Blancpain, uživajmo u neizvjesnosti.

Moonswatch, Cold Moon, Snowflake; izvor: Swatch

Sam model će biti pušten u prodaju od 27. decembra, na unaprijed predodređenim Swatch lokacijama, po ustaljenoj cijeni Moonswatch modela od 280 evra.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.