Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Tourbillon i vječni kalendar: dostupna uzvišenost

Novi Frederique Constant Highlife : ekskluzivno limitirano izdanje u čast 35. godišnjice brenda uz Tourbillon i vječni kalendar

Frederique Constant obilježava svoju 35. godišnjicu uz otvaranje multibrend prodavnice Citizen Grupe na čuvenoj Petoj aveniji u Njujorku, a tim povodom predstavljeno je i  ekskluzivno limitirano izdanje najpopularnijeg modela, Highlife.

Za one koji nisu upoznati, Frederique Constant je član prestižne Citizen grupe koja obuhvata brendove poput Citizen, Miyota, Bulova, Alpina, Frédérique Constant, La Joux-Perret i Arnold & Son.

Izvor: Frederique Constant official

Novi model koji je ekskluzivno predstavljen u čast godišnjice brenda nosi naziv Frederique Constant Highlife Tourbillon Perpetual Calendar i donosi novu verziju sata koji kombinuje impresivne funkcionalnosti – Tourbillon i vječni kalendar.

U svijetu gde se svakodnevno lansira bezbroj satova, Frederique Constant nastavlja da se ističe pružajući izuzetnu vrijednost i tehničku izvrsnost. Njihov najnoviji model, predstavljen povodom otvaranja butika Citizen Grupe na Petoj aveniji u Njujorku, nudi vrhunsku kombinaciju prestiža i pristupačnosti, sve to za iznos od 30 hiljada dolara. Znam da je ovo daleko od povoljnog, ali mora se uzeti u obzir da ovaj model nudi Tourbillon i vječni kalendar što kod drugih brendova košta mnogostruko više.

Izvor: Frederique Constant official

Frederique Constant Highlife Tourbillon Perpetual Calendar ne samo da predstavlja tehnički vrhunac sa Tourbillonom i vječnim kalendarom, već i estetski privlači pažnju. Sa kućištem od nerđajućeg čelika širine 41 mm i debljinom od 12.65 mm, smješten je u Highlife liniju, poznatu po elegantnom obliku kućišta i integrisanoj narukvici. Osim toga, ovaj model je vodootporan do 100 metara čime pruža praktičnost za svakodnevno nošenje.

Highlife kolekcija je poznata po integrisanoj čeličnoj narukvici koja pruža ujedno sportski, ali i eleganti doživljaj na zglobu, dok novi ekskluzivni model donosi i dodatne opcije uključuju kaiš od kože i kaiš od gume, obezbjeđujući svestranost i prilagodljivost stilu vlasnika. Sve ovo čini ovaj sat izuzetnim spojem estetike i funkcionalnosti, prilagođenog ukusima onog ko ga nosi.

Izvor: Frederique Constant official

Jedna od ključnih karakteristika ovog sata je jasna čitljivost uprkos velikom broju komplikacija na brojčaniku. Brojčanik, u atraktivnom tonu tamnoplave boje, ističe se sa embosiranim linijama geografske širine i dužine iz Highlife kolekcije, postavljajući ton za sofisticirani vizuelni dojam. Tri podbrojčanika raspoređena su na pozicijama 12, 3 i 9 sati, pružajući intuitivno praćenje informacija o mjesecu, datumu i danu. Na poziciji 6, kroz asimetrični otvor, ističe Tourbillon, pružajući vizuelni spektakl i tehničku dubinu. Uz sve to na poziciji 6  Tourbillon ima i sekundarnu kazaljku koja možda i nije uočljiva na prvi pogled. Satni indeksi i kazaljke sa Super-LumiNova premazom, zajedno sa perifernim indeksima na obodu brojčanika, omogućavaju jasnoću čitanja u svim uslovima osvjetljenja.

Izvor: Frederique Constant official

Frederique Constant Highlife Tourbillon Perpetual Calendar pokreće impresivan mehanički kalibar FC-975, potpuno razvijen interno od strane samog brenda. Ovaj automatski mehanizam ima 38-časovnu rezervu snage i funkcionalnosti koje uključuju Tourbillon, vječni kalendar sa pokazateljima meseca, datuma, dana, i indikatorom prestupne godine. Sa 33 rubina, preko 180 komponenti i frekvencijom od 28,800vph ovaj sofisticirani mehanizam ne samo da obezbjeđuje precizno vrijeme, već i pruža impresivne komplikacije koje čine ovaj sat istinskim draguljem za ljubitelje visoke horologije. Otvorena pozadina kućišta od safirnog stakla otkriva posvećenu završnu obradu uključujući cirkularno brušeni monolitni rotor, “Côtes de Genève” dekoraciju na mostovima i plave vijke, što sve zajedno čini ovaj mehanizam izuzetno atraktivnim.

Izvor: Frederique Constant official

Ovaj sat se pridružuje kolekciji Frederique Constant u godini kada brend slavi 35 godina postojanja, a otvaranje prve multibrend prodavnice Citizen Grupe na Petoj aveniji u Njujorku dodatno obilježava ovu jubilejsku godinu. Sve ovo predstavlja jasnu indikaciju da je Frederique Constant, pod okriljem Citizen Grupe, spreman kročiti u nove i uzbudljive pravce u narednim godinama i iskreno se radujemo onome što dolazi.

Izvor: Frederique Constant official

Savršeno balansirajući između visoke horologije i dostupnosti, Frederique Constant Highlife Tourbillon Perpetual Calendar predstavlja primjer vrhunskog zanatskog umijeća koje je sada dostupno ljubiteljima satova širom svijeta. Ovaj ekskluzivni model dostupan je u limitiranoj ediciji od 88 primjeraka po cijeni od 27.000,00 EUR.

Više o Frederique Constant brendu možete pogledati na njihovoj zvaničnoj web stranici.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.